Coronatijd: geen koers op tv, maar vervelen hoeft niet

Coronatijd: geen koers op tv, maar vervelen hoeft niet

wielerdocumentaires kijken

Geen toertochten, geen wedstrijden, en geen koers op tv. Zelfs je favoriete rondje of training met de club is waarschijnlijk afgelast. Begrijpelijk in deze coronatijd, want voor nu zijn er belangrijkere prioriteiten. Maar daardoor mis je wel de broodnodige afleiding die je zo af en toe best kan gebruiken.

Alle evenementen waarbij meer dan honderd mensen samenkomen zijn voorlopig afgelast. Daaronder vallen automatisch ook alle sportevenementen. 

Balen als je zelf een toertocht of wedstrijd op het oog had waar je al weken naar uitkeek. Maar gelukkig mag je nog steeds naar buiten om zelf een rondje fietsen. Natuurlijk is het daarbij niet zo verstandig om groepsgewijs te gaan fietsen. Het laatste wat je wilt is het virus verder verspreiden op die manier.

Ondanks dat is het natuurlijk nog steeds gezond om even de fiets te pakken. Juist nu je meer thuis zit, is het fijn om even in de frisse lucht te zijn en je gedachten te verzetten.

Geen koers op tv, maar deze wielerdocu’s kun je wel bekijken

De komende tijd zijn alle grote wedstrijden die op de kalender van de UCI staan afgelast. In ieder geval tot begin april, en zeer vermoedelijk nog wat nog wat langer. Geen koers dus op televisie, en zoals het nu lijkt is het klassieke voorjaar daarmee volledig van de baan.

Gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat je helemaal verstoken blijft van wielrennen. Er zijn flink wat wielerdocumentaires namelijk die het bekijken, en zelfs het herbekijken meer dan waard zijn. 

In dit overzicht van eerder dit jaar vind je er maar liefst tien, met uiteenlopende onderwerpen. Van een bijzonder portret van Esteban Chaves in Colombia, tot aan het eerste klassieke voorjaar van Wout van Aert bij Jumbo-Visma. Daarnaast zijn ook onderstaande films waarover je eerder al kon lezen stuk voor stuk aanraders.

Tom Pidcock – Stepping up to Elite
Pidcock vertelt in deze documentaire over zijn dromen, de toenemende druk en het lange weg zijn van huis.

Nine Mountains
Twee vrienden zoeken hun absolute grens op met een fietstocht over negen legendarische bergen.

The Not Knowing
In de mini-docu The Not Knowing zie je waarom Tadzjikistan zo populair is onder extreme fietsavonturiers.

De Pan Celtic Race 2019 – The Film
Herbeleef de allereerste Pan Celtic Race, de langste ultra endurance race over de Britse eilanden.

Exploring the Limit
Extreme cyclist Jack Thompson onderzoekt in Taiwan zijn eigen fysieke en mentale grenzen.

Bombtrack at the Three Peaks Cyclocross
Clem Shovel uit Frankrijk zet alles op alles om binnen vier uur te finishen in de meest legendarische cyclocross race die er is.

Rapha presents GBDuro
Het Engelse merk Rapha maakte een ontzettend fraaie docu van Mortons race, die je nu in zijn geheel kan zien.

Vloggende wielrenners
Nog niet uitgekeken? Check tot slot dan ook deze vijf YouTube vloggers wiens levens volledig in het teken staan van de fiets.

Foto: Unsplash