Jack Thompson zoekt de grens in Exploring the Limit

Jack Thompson zoekt de grens in Exploring the Limit

De Taiwan KOM geldt voor velen als de zwaarste beklimming ter wereld. Extreme cyclist Jack Thompson besloot deze KOM Challenge in 2018 maar liefst vier keer achter elkaar te rijden. Dat het voor Thompson veel meer is dan een extreme uitdaging, zie je in de documentaire Exploring the Limit.

Jack Thompson was zijn leven achter een computerscherm meer dan zat en koos in 2015 voor een rigoureuze ommezwaai. Hij gaf zijn 9 tot 5 baan op in ruil voor zijn grote passie: het fietsen van extreme uitdagingen en het ontdekken van de wereld op twee wielen.

Vandaag de dag staat Jack voor velen te boek als ‘de meest extreme wielrenner op aarde’. Hij reist naar alle uithoeken van de wereld om de meest extreme uitdagingen aan te gaan, vaak in samenwerking met toeristische bureaus.

Depressies

In zijn jongere jaren leed de Australiër aan een dwangstoornis en aan depressies. Bijna ging hij daaraan ten onder vertelt zijn vader, totdat Thompson over zijn problemen ging praten. De fiets werd uiteindelijk zijn redding.

Tegenwoordig weet hij die negatieve energie te controleren, en kan hij de dingen zien in een positief licht. Weg van de maatschappelijke norm, in een leven waarbij geld geen drijfveer meer is. Fietsen is daarbij zijn drug, een magische pil waardoor hij zich in zware tijden weer goed kan voelen.

Jack Thompson. (YouTube / Jack Ultra Cyclist)

Met zijn verhaal hoopt Thompson andere mensen met mentale problemen aan te moedigen om daar over te praten. Op de fiets wil hij grenzen verleggen en laten zien waar een mens toe in staat is. Want veel interessanter dan het vinden van je fysieke grenzen, is het doorbreken van de grenzen die je zelf hebt opgelegd.

Exploring the Limit is een half uur durende documentaire van Toby Bajrovic.

Foto bij intro: Max Pixel