5 vloggende wielrenners die het volgen waard zijn

5 vloggende wielrenners die het volgen waard zijn

Cameron Mason

Eventjes genoeg series gekeken en kun jij als wielrenner wel wat inspiratie gebruiken? De volgende vijf wielrenners delen hun grootste passie met je in hun aanstekelijke YouTube-vlogs. 

Of je nu benieuwd bent naar een inkijkje in het leven van een professionele wielrenner, of gewoon even wilt wegdromen van prachtige fietsavonturen, de volgende vloggers zijn het absoluut waard om te volgen. 

Cameron Mason

De Schotse cyclocrosser Cameron Mason rijdt sinds dit seizoen voor Trinity Racing, samen met Tom Pidcock en Abby-Mae Parkinson. Mason geeft je in zijn vlogs regelmatig een update over zijn races, maar ook over trainingen, hoe alles reilt en zeilt in het Trinity Racing team en hoe hij zich voorbereid op komende wedstrijden. 

Ook wanneer je je eigen cyclocross skills graag nog wat uitbreidt of wanneer je simpelweg inspiratie zoekt als wielrenner, dan is het de moeite om Mason te volgen. Maar bovenal geven zijn videos een mooi inkijkje in het bestaan van een talentvolle veldrijder in de beloftencategorie.

Phil Gaimon

De Amerikaanse wielrenner Phil Gaimon zette in 2016 een punt achter zijn profcarrière. Maar zijn fiets in de wilgen hangen, dat was hij zeker niet van plan. 

Gaimon noemt het zelf ‘the worst retirement ever’ en als je zijn videos bekijkt dan zie je dat de voormalige prof bepaald niet stil zit. Het enige verschil met zijn profcarrière, is dat hij nu wel alle tijd heeft om alle bijzondere plekken in de wereld te ontdekken. 

Gaimon ontmoet bekende wielrenners en gaat zo’n beetje iedere uitdaging aan op de fiets. Ook zijn liefde voor koekjes zal je in zijn vlogs niet ontgaan.

Alex Dowsett

De Britse Alex Dowsett is prof sinds 2010, en de afgelopen twee seizoenen reed hij in dienst van Katusha Alpecin. Heel even was hij zelfs de houder van het werelduurrecord, toen hij in 2015 het record van Rohan Dennis versloeg met ruim vierhonderd meter. 

Dowsett is een renner met een bijzonder verhaal. Hij lijdt namelijk aan hemofilie, een erfelijke ziekte waarbij bloed maar moeilijk stolt. De Brit kreeg ooit van zijn dokters te horen dat sporten te gevaarlijk voor hem is. Om het tegendeel te bewijzen, begon hij aanvankelijk met atletiek, en uiteindelijk belandde hij in de wielersport. 

Zijn YouTube-kanaal geeft je een boeiend inzicht in het leven van een wielrenner in de WorldTour. Maar Dowsett vlogt ook vrolijk door in zijn vrije tijd. Bijvoorbeeld als hij het Oktoberfest bezoekt, of tijdens een van zijn avontuurlijke vakantietrips. 

Francis Cade

Heel even reed Francis Cade in het profpeloton, maar inmiddels heeft hij die carrière geruild voor een leven als filmmaker en pure liefhebber van de fiets. 

Voor zijn vlog reist de Brit de hele wereld over, rijdt hij races, en test hij ieder product dat hij in handen krijgt. En dat is niet alleen leerzaam, maar vooral ook erg inspirerend. Ben je verslingerd geraakt aan zijn updates, dan tref je het bovendien, want deze lifestyle cyclist post bijna dagelijks een nieuwe bijdrage.

Tyler Pearce – The Vegan Cyclist

Tyler Pearce uit Californië geniet op YouTube vooral bekendheid als The Vegan Cyclist. In 2010 begon hij met wielrennen ter ondersteuning van zijn grootste passie op dat moment, Braziliaans jiujitsu. Maar al snel was Pearce besmet met het fietsvirus en werd juist wielrennen zijn grote liefde. 

Met zijn toewijding voor de fiets kwam kwam ook een nieuwe levensstijl. Want waar de Amerikaan ooit drie maal per dag fastfood at, daar gaat hij nu als veganist door het leven.

Op zijn YouTube-kanaal geeft Pearce regelmatig trainingstips en doet hij verslag van de fietstrips en wedstrijden waar hij aan deelneemt. Onderstaand filmpje geeft een mooie impressie van zijn transformatie als wielrenner, en zijn carrière tot op heden.