Maak je eigen sportrepen met dit recept van de Vélochef

Maak je eigen sportrepen met dit recept van de Vélochef

Sportrepen van Henrik Orre.

Zelf je sportrepen maken? Dat is lekker én simpel om te doen, dankzij dit recept van Vélochef Henrik Orre. En één ding is zeker, met deze repen van risottorijst op zak zul je onderweg nooit meer honger krijgen. 

De Noorse Henrik Orre combineert al jaren zijn liefde voor de fiets met zijn passie voor eten. Dat Orre gek is van wielrennen, is niet zo vreemd. Hij groeide op in een gezin waar het wielrennen centraal stond. Zijn vader had een respectabele carrière als wielrenner, en Henriks oudere broer volgde het spoor van zijn vader.

Maar Henrik zelf is ongetwijfeld de meest bekende telg uit de familie. Jarenlang was de hij namelijk de chef van verschillende nationale teams en van Team Sky. Daarnaast bracht de Noor ook nog enkele boeken uit, met de beste recepten voor wielrenners.

Tegenwoordig is Orre één van de stuwende krachten achter The Service Course. De luxe en servicegerichte winkel op het gebied van wielrennen heeft sinds kort meerdere filialen buiten Girona, waaronder een vestiging in het Noorse Oslo.

Recept voor sportrepen

Volgens Vélochef Henrik Orre is dit de beste sportreep om te maken, en was het een favoriet bij de renners van Team Sky. Bovendien ben je zo klaar, met een bereidingstijd van een kwartier en een kooktijd van zo’n twintig minuten. Nadat je de repen een nachtje in de koelkast hebt bewaard, zijn ze klaar om mee te nemen.

Ingrediënten:

 • 500 gram risotto
 • 800 ml water
 • 4 eetlepels kokosolie
 • 2 theelepels kaneel
 • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
 • 300 gram roomkaas
 • 100 ml agavesiroop

Bereidingswijze:

 1. Kook de rijst samen met het water, de kokosolie, de kaneel en de kokosbloesemsuiker, totdat het water helemaal is opgenomen.
 2. Roer de roomkaas door de rijst als deze nog warm is. Voeg ook de agavesiroop toe en meng het goed.
 3. Schenk het geheel in een plastic zak van drie liter met zipsluiting, die je zo plat mogelijk maakt na het vullen.
 4. Snij de koek in repen van 5 bij 5 cm na een nacht in de koelkast. Wikkel ze in folie, en je bent klaar om te gaan!

Variatietip: voor de afwisseling kun je ook pistachenoten of andere noten toevoegen.

En zorg dat je goed hebt gegeten wanneer je de repen klaarmaakt. Ze smaken namelijk zo goed, dat je anders niet meer ophoudt met eten!  

Boek

Meer recepten lezen? In het boek Vélochef van Henrik Orre vind je tachtig van zijn beste gerechten terug, die je voor, tijdens en na het fietsen kunt nuttigen.

Vélochef-boek