Vaak geen fut meer om te sporten? Focus je dan hierop

Vaak geen fut meer om te sporten? Focus je dan hierop

Wil je wel graag aan je gezondheid werken, maar heb je ’s avonds vaak geen puf meer om nog te gaan sporten? Dan moet je weten dat zelfs een korte training al een groot verschil maakt.

Het gaat er niet (alleen) om hoeveel je doet

Heb je soms moeite om jezelf te motiveren om in beweging te komen? Focus dan wat minder op de prestatie die je (van jezelf) moet behalen. Het feit dat je überhaupt gaat is al een overwinning op zich namelijk. Je had er immers ook voor kunnen kiezen om op de bank te gaan zitten.

Onthou vooral dat je werkt aan het creëren van een goede gewoonte, iedere keer dat je gaat sporten. Een gewoonte bovendien die je steeds minder moeite zal kosten, naarmate de tijd verstrijkt.

Focus op de lange termijn

Het voelt misschien alsof je met die korte trainingssessie maar weinig verschil maakt. Dus waarom zou je er überhaupt aan beginnen? 

De kunst is dan om wat vaker te denken aan de lange termijn. Tel al die keren dat je wel gaat sporten maar eens op namelijk, over een periode van minstens enkele jaren. Dan ineens hebben al die korte momenten ontzettend veel impact.

Aan je gezondheid werken is een lange-termijnproject waarbij iedere kleine investering uiteindelijk een groot verschil maakt. 

Sporten heeft een positief domino-effect

Ga je ’s avonds toch nog sporten? Dan heeft dat ook op dat moment een grotere impact dan je denkt. 

Door te bewegen train je niet alleen je lichaam namelijk, je komt ook sneller in een mindset waarbij je automatisch gezondere keuzes maakt. Zo zul je bij terugkomst sneller kiezen voor een gezonde maaltijd of snack, in plaats van dat je bijvoorbeeld een zak chips opentrekt. 

En slapen doe je waarschijnlijk ook een stuk beter, na zoveel beweging. Op die manier zorgt jouw training dus voor een positief domino-effect. 

Grote kans dat je het niet bij die korte training laat…

Toch gaan sporten, ook al is het maar heel even, loont dus op meerdere manieren. Ook al staat je hoofd er niet naar wanneer je begint. Eenmaal onderweg dan krijg je de smaak vaak vanzelf te pakken. Waardoor je uiteindelijk misschien wel meer doet dan je van plan was. 

Foto: Pexels