De nieuwe 112NL app deelt direct je locatie bij nood

De nieuwe 112NL app deelt direct je locatie bij nood

112nL app

Ook als wielrenner bel je uiteraard onmiddellijk 112, wanneer je te maken krijgt met een noodsituatie. Maar vanaf nu kun je ook gebruikmaken van de officiële 112NL app. En die app is voor jou als wielrenner vooral erg handig op een afgelegen plek.

In tegenstelling tot de meeste andere apps is de nieuwe 112NL app er natuurlijk eentje die je nooit hoopt te gebruiken. Maar gaat het eens flink mis, dan kan het wel de redding in nood zijn. Na een harde val over een boomwortel bijvoorbeeld, of wanneer jij of iemand anders onwel wordt.

Het voordeel van deze app is dat je automatisch een aantal gegevens deelt zodra je contact maakt, zoals je naam en je exacte locatie. En dat laatste is uiteraard vooral erg handig als je op een afgelegen plek bent, of op een plek waar je de weg niet goed kent.

De hulpdiensten weten meteen waar je bent, en ze kunnen onmiddellijk uitrukken zonder dat jij dat eerst hoeft uit te zoeken. Een fijne gedachte wanneer iedere seconde telt. 

Een ander voordeel van de app is dat je ook direct kunt doorgeven of je een ambulance, de politie of de brandweer nodig hebt. Daarnaast is het ook nog mogelijk om aan te geven dat je moeite hebt met horen of praten. Je kunt in dat geval gebruik maken van de chatfunctie. En die chat kun je ook nog eens voeren in 109 verschillende talen.

De app is uiteraard gratis, en je moet zodra je hem opent eerst een aantal gegevens invullen. Het is een aanrader om dat direct te doen, zodat de app meteen bruikbaar is.  

De 112NL app is beschikbaar voor Android en iOS, en voor alle functies van deze app – behalve het bellen – heb je een internetverbinding nodig.