Ben jij het alleen fietsen zat? Dan is het de hoogste tijd dat jij een fietsmaatje vindt waarmee je voortaan samen je rondjes kunt maken. Natuurlijk is het daarbij wel belangrijk dat je samen een goede match bent. Of jullie dat ook zijn check je hier.
Alleen fietsen heeft zo zijn charme, en er zitten uiteraard ook enkele voordelen aan. Maar het is lang niet voor iedereen weggelegd om er altijd maar alleen op uit te trekken.
Mis jij de gezelligheid en de motivatie die je wel hebt als je samen met anderen fietst? Dan is het nu een goed moment om op zoek te gaan naar een vast fietsmaatje.
Heb je al iemand op het oog? Chek dan eerst nog even of jullie echt een goede match zijn, aan de hand van de volgende vragen.
Zitten jullie ongeveer op hetzelfde niveau?
Vooral als je vaker samen gaat fietsen, dan is het belangrijk dat je ongeveer hetzelfde niveau hebt. Op die manier is het voor jullie beiden leuk: niemand hoeft onnodig af te zien of zich juist in te houden.
Is er sprake van een klein verschil? Geen probleem uiteraard en het kan zelfs heel motiverend voor je zijn wanneer de ander net wat sterker is. Grote kans bovendien dat je qua niveau naar elkaar toegroeit.
Kunnen jullie vaak op dezelfde momenten?
Het klinkt als een onnodige vraag misschien. Maar als jullie beiden altijd een drukke agenda hebben, dan is het goed om dit even af stemmen. Welk deel van de dag fiets je beiden het liefst? En vooral in de weekenden, of juist doordeweeks?
Besluiten jullie om samen te gaan fietsen, dan is een vaste dag afspreken ook handig. Dan hoef je elkaar niet eindeloos te bellen of appen met voorstellen, en dan kun je gewoon een dagdeel vrijhouden iedere week.
Matchen jullie qua interesses en doelen?
Ben jij meer een sociale fietser, die graag om zich heenkijkt, of meer een type die van racen houdt? En iemand die het liefst op de weg blijft, of juist graag afwisselt?
Wanneer je regelmatig met iemand fietst dan is het wel zo handig als je qua interesses en doelen een goede match bent. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan de afstand. Ben je het liefst minstens een paar uur van huis, of ben je meer van de korte rondjes? En fiets je liever door, of stap je onderweg graag even af voor een pauze?
Uiteraard is het erg fijn als je een fietsmaatje vindt die ongeveer dezelfde intenties heeft.
Klikt het tussen jullie (ook buiten het fietsen)?
Een inkoppertje misschien, maar een absolute meerwaarde! Natuurlijk is het belangrijk dat je allebei gek van fietsen bent. Maar wanneer je ook buiten het fietsen een klik voelt met elkaar, dan maakt dat je fietsritten nog wat leuker. Bovendien heb je dan ook altijd wat te bespreken, op en naast de fiets.
Wonen jullie bij elkaar in de buurt?
Uiteraard is het handig als je fietsmaatje enigszins in de buurt woont. Is dat niet het geval? Maak dan een goede inschatting over de consequenties.
Natuurlijk kun je de auto of trein pakken, of naar elkaar toe fietsen. Maar uiteindelijk zul je zeer waarschijnlijk minder vaak afspreken als je verder uit elkaar woont.
Kan hij of zij je motiveren?
Natuurlijk zoek je niet een fietsmaatje die je telkens afbelt, omdat het fietsen even niet uitkomt. Of die jij telkens weer moet herinneren dat jullie zouden gaan fietsen.
Op zijn mooist is het juist omgekeerd en is jouw fietsmaatje echt iemand die je motiveert. Op en naast de fiets. Waardoor je nooit twijfelt of je wel moet gaan en altijd weer lol hebt als je eenmaal onderweg bent.
Foto: Pexels