Dankzij deze slimme tip heb je nooit meer koude handen

Dankzij deze slimme tip heb je nooit meer koude handen

Wie de Giro kijkt, leert als wielrenner nog eens wat. Bijvoorbeeld hoe je in extreme situaties koude handen voorkomt…

Eerlijk is eerlijk, een hele spannende Giro d’Italia is het niet dit jaar. Maar desondanks is het nog steeds de moeite om iedere dag de koers te volgen. Al is het maar om je te verwonderen over de immense prestaties van Tadej Pogačar. Maar dat niet alleen, je komt soms ook op geweldige ideeën.

In dit geval moeten we de commentatoren van Eurosport bedanken, en met name Nathan van Hooydonck. De voormalige prof van Visma-Lease a Bike is nu analist bij Eurosport, en dus hoor je hem regelmatig voorbijkomen tijdens de Giro. 

Handschoentjes

Tijdens een van die etappes was het weer in Italië om te huilen, en de Gabba’s en regenjasjes waren daardoor niet aan te slepen. Voorspelbaar, maar er was ook iets aparts te zien. Andrea Piccolo van EF Pro Cycling was net zijn handschoenen aan het uittrekken, en daardoor kon je de plastic wegwerphandschoenen zien onder zijn gewone handschoenen. 

Een gek gezicht, maar blijkbaar ook een pro-tip. Met chirurgische handschoentjes aan zul je zeker warme handen houden, wist Van Hooydonck te vertellen uit eigen ervaring. Het enige nadeel kent hij ook. ‘Je gaat ontzettend zweten.’ 

Dat laatste zul je waarschijnlijk graag voor lief nemen als je je vingers nauwelijks nog kunt voelen of bewegen door de kou. Fijne uitleg dus van Nathan van Hooydonck, en een tip die misschien nog eens van pas komt. En zo blijken simpele huis-tuin-en-keukenmiddeltjes soms nog steeds de beste oplossing als de nood heel hoog is…

Foto: Coen van de Broek (Unsplash)