Zo blijf je met koud weer toch goed drinken

Zo blijf je met koud weer toch goed drinken

Goed drinken als je lange afstanden fietst is ook in de kou erg belangrijk, maar wel een stuk lastiger. Met als resultaat dat je vaak te weinig drinkt. De volgende vijf tips kunnen je helpen om dat te voorkomen.

Gebruik een thermosbidon

Op echt koude dagen is een goede thermosbidon ontzettend fijn. Die houdt je drinken heel lang warm namelijk. En dat drinkt niet alleen gemakkelijker, je hebt ook iets om je onderweg aan op te warmen.

Thermosbidons zijn wel wat duurder dan gewone bidons. Maar ook op warme dagen kun je ze gebruiken, want ze houden je drank ook heel goed koel. In de Kopgroep testte een thermosbidon die goed beviel, en die vind je hier.

Neem warm water mee

Natuurlijk werkt dat lang niet zo goed als een thermosbidon. Maar op deze manier heb je in ieder geval aan het begin van je rit nog water dat goed te drinken is. 

Doe trouwens nooit kokend water in je bidon, want daar is je bidon niet tegen bestand.

Neem vaker kleine slokjes

Een grote plens koud water op je maag is in de kou geen pretje. De oplossing: neem kleinere slokjes, en drink wat vaker dan je gewend bent. Op die manier krijg je toch voldoende vocht binnen, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Maak een stop

Afstappen is tijdens koud weer niet altijd even wenselijk. Maar doe je dat wel, maak dan gebruik van de situatie en drink goed. Neem je koffie? Drink er dan een glas water bij bijvoorbeeld.

Je bidons op dit moment opnieuw vullen is daarnaast ook slim. Vooral wanneer de drank in je bidon inmiddels is veranderd in een ijsdrankje.

Ga goed gehydrateerd van huis

Voldoende drinken in de periode voor je gaat fietsen bekent niet dat je onderweg minder hoeft te drinken. Maar het is wel heel fijn dat je hierdoor niet meteen al met een achterstand begint.

Vergeet je vaak voldoende te drinken als je thuis bent, of aan het werk? Zet dan een fles of glas in je buurt als reminder. En neem altijd een drinkfles met je mee onderweg. 

Foto: Emil Moller (Unsplash)