Strava beloont de mooiste sportfoto’s met een Garmin

Strava beloont de mooiste sportfoto’s met een Garmin

December is traditiegetrouw de maand om als wielrenner terug te blikken, zelfs in een bizar coronajaar. Hoeveel kilometers je hebt gemaakt, wat je grootste prestatie was, en natuurlijk je grootste avontuur. Heeft een van jouw ritjes ook nog eens een briljante foto opgeleverd? Dan maak je dankzij de jaarlijkse contest van Strava kans op eeuwige roem, én hele mooie prijzen.

Van al je fietsplannen kwam in 2020 waarschijnlijk maar weinig terecht. Vakanties vielen in duigen, net als de meeste wedstrijden en toertochten. Dat was balen, maar gelukkig konden we wel het hele jaar buiten blijven fietsen. Al was het soms solo.

Ieder nadeel heeft ook z’n voordeel. Een hoop rust ging er in de meeste gevallen ook vanuit. En wellicht had je daardoor de tijd om extra te genieten en vaker af te stappen tijdens de rondjes die je maakte. Ook al was het waarschijnlijk dicht bij huis. 

Heb je ook nog eens heel veel foto’s gemaakt in die tijd? Dan kan één van die foto’s je wel eens een mooie prijs opleveren, dankzij Strava.

Year in Sport Photo Contest

Voor het derde jaar houdt de app een Year in Sport Photo Contest, waarbij je in verschillende categorieën meedingt voor de eeuwige roem, en de prijzen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je een foto hebt gemaakt met je telefoon, of met een dure camera. Het eerste levert soms briljante foto’s op, terwijl een dure spiegelreflexcamera geen garantie is voor knappe plaatjes.

Wees wel gewaarschuwd, want de het niveau van de deelnemers is hoog. Om een indruk te krijgen check je hier de winnaars van vorig jaar. Toen waren er trouwens meer categorieën waarin je kon deelnemen. Dit jaar houdt Strava het simpel, met drie categorieën: portret, verharde wegen en off-road.

Win een Garmin

Natuurlijk doe je mee voor de roem en om te laten zien hoe jij je sport beleeft. Maar de prijzen zijn ook niet flauw. In iedere categorie mag de winnaar kiezen tussen een Garmin Forerunner 745 en een Garmin Edge 103 Plus, naast een jaarabonnement op Strava. De runner up krijgt telkens een koptelefoon van Jaybird en een jaarabonnement. 

En daarmee houdt het nog niet op. Voor nog eens 24 deelnemers heeft Strava ‘branded gear’ klaarliggen, mocht je net buiten de boot vallen voor de hoofdprijzen.

Je hebt nog tot 7 december om je eigen fotoarchief door te spitten en je beste foto’s in te sturen. Per categorie mag je maximaal één foto inleveren en dat doe je op deze plek. Daar lees je ook meer voorwaarden van deze contest.

Doe je niet mee, dan is het in ieder geval slim om een oog open te houden voor de prachtige beelden die het ongetwijfeld weer oplevert.

Zelf nog wat fotografie-tips nodig voor tijdens het fietsen? Die vind je hier.

Foto’s: Unsplash