Video: de Alt Tour van Lachlan Morton

Video: de Alt Tour van Lachlan Morton

Of Lachlan Morton zin had in nóg een grote ronde. De vraag kwam van manager Jonathan Vaughters, direct na afloop van de Giro van 2020. Maar Vaughters bleek een hele bijzondere ronde voor hem in petto te hebben. Een Tour de France waarbij Morton volledig op zichzelf was aangewezen, en dat alles om aandacht te vragen voor World Bicycle Relief.

En of dat niet genoeg is moest Morton tijdens deze Alt Tour ook nog eens de strijd aangaan met het peloton. Zou hij eerder kunnen finishen in Parijs, ondanks alle verplaatsingen die hij ook nog eens fietsend moest afleggen?

Het bleek de grootste uitdaging uit de carrière van de Australiër, die bepaald niet vies is van een extreem avontuur. Afgelopen juli kon je hem onderweg al volgen, met een stip op de kaart, en in updates via social media. Dat Morton Parijs wist te halen is daarom geen geheim meer. Maar hoe het hem exact verging kun je nu terugkijken in deze video van Rapha, in de serie Rapha Gone Racing.

Een inspirerende tocht werd het uiteraard, met heel wat fysieke ongemakken en bijzondere ontmoetingen. Zo komt er iemand helemaal overgevlogen uit Australië, en bewijst Morton dat je ook ‘gewoon’ een Tour kunt uitrijden op heel bijzonder schoeisel. 

Meer dan een half miljoen pond wist Lachlan Morton trouwens op te halen voor het goede doel, en je kunt nog steeds een donatie doen voor World Bicycle Relief.

Foto: Youtube / Rapha