Deze wielerdocu’s kun je zien op Red Bull TV

Deze wielerdocu’s kun je zien op Red Bull TV

Met zo’n overdaad aan series en films zou het goed kunnen dat je nog nooit hebt gehoord van Red Bull TV. Maar dan is het de hoogste tijd om dit gratis platform eens te checken. Heel wat documentaires vind je er inmiddels terug namelijk, waaronder deze boeiende wielerdocu’s. 

Dear 39th Street

Justin Williams is een van de oprichters van L39ION, het continentale team uit LA dat meer diversiteit en inclusie in de wielersport wil brengen. Hoe Williams en zijn team dat doen en hoe het team is ontstaan, zie je in Dear 39th Street. Kijk je deze korte docu, dan krijg je meteen ook een mooie inkijk in de Amerikaanse crit racing scene.

Breaking the Cycle

Eén van de beste ski-mountaineers ter wereld was hij, de Duitser Anton Palzer. Maar wat doe je als de echte passie ontbreekt? Waar Palzer wel van droomt is een carrière als wielrenner. Dankzij zijn vriend Lukas Pöstlberger komt de Duitser in contact met BORA-hansgrohe. Dat team is al snel overtuigd van zijn talent en geeft hem een contract. Ook al heeft Palzer op dat moment nog geen enkele wedstrijd gereden…

Hoe deze wonderlijke transitie verloopt zie je in de docu Breaking the Cycle

Seabase 1910

Patrick Seabase daagt zichzelf uit door de eerste bergetappe te fietsen van de Tour van 1910. En alsof die uitdaging nog niet groot genoeg is, doet Seabase dat op een fixie. Op een fiets dus met één versnelling, en zonder remmen. Geen kleinigheidje én bepaald niet ongevaarlijk wanneer je vijf cols moet beklimmen, over ruim 300 kilometer. 

Of het hem lukt zie je in Seabase 1910. Aan zijn passie voor het project en voor zijn fiets ligt het in ieder geval niet.

Uiteraard zijn er veel meer docu’s te bekijken op het platform van Red Bull. Over fietsen, maar vooral ook over veel andere sporters. Ben je een echte sportliefhebber, dan zit je hier dus op de goede plek.

Afbeelding: Unsplash