Video: bikepacken langs de oostkust van Schotland

Video: bikepacken langs de oostkust van Schotland

Huw Oliver en Annie Evans bedachten samen een nieuwe route door Schotland: van het meest noordelijke punt van het land, naar de hoofdstad Edinburgh. En afgaande op de film, is deze Pictish Trail een absolute aanrader. 

De meeste meerdaagse routes die je kunt fietsen in Schotland, bevinden zich in het ruige westen van het land. Daar waar de highlands zich bevinden. Het landschap is er indrukwekkend, maar datzelfde geldt zeker ook voor de wat minder bekende oostkust.

Voor Huw Oliver en Annie Evans is het dé reden om de Pictish Trail te bedenken. Een route van zo’n 750 kilometer, die je meevoert door een regio waar de Schotse Picten ooit leefden.

De zeer afwisselend route bestaat voor zo’n zestig procent uit onverharde wegen, en voor zo’n tien procent uit single tracks. En in tegenstelling tot veel routes in het noordwesten, fiets je hier vaak van stad naar stad. Wat erg handig is als je je voorraden wilt aanvullen.

Dat neemt niet weg dat het landschap vaak spectaculair is. Al moet je in Schotland wel wat vaker geluk hebben dat er geen zware mist hangt die je het uitzicht ontneemt.

Pictische ruïnes

Andere hoogtepunten van deze Pictish Trail zijn onder meer de oude Pictische ruïnes die je onderweg tegenkomt, de kliffen aan de oostkust, Cairngorms National Park, en de prachtige hoofdstad Edinburgh zelf natuurlijk.

Hoe het heden en verleden hier naadloos met elkaar verbonden zijn, zie je zelf in deze korte video van Salsa Cycles.

Benieuwd naar de exacte route door Schotland? Hier vind je een gedetailleerde kaart.

Video: Salsa Cycles