Volg de Tour live in het NPO Radio 1 Tourcafé

Volg de Tour live in het NPO Radio 1 Tourcafé

Beeld en Geluid, Hilversum.

Volgers van de Tour de France kunnen vanaf morgen live de uitzendingen van NOS Radio Tour de France bijwonen. Vanaf die dag opent het NPO Radio 1 Tourcafé zijn deuren in Beeld en Geluid, op het Media Park in Hilversum.

Het is de eerste keer dat luisteraars live de magie kunnen beleven van de uitzendingen rondom de Tour, gepresenteerd door Robbert Meeder en Gert van ’t Hof. Oud-renner Stef Clement is aanwezig om de wedstrijden te analyseren, en uiteraard schakelt de studio regelmatig met Frankrijk. Daar zorgen Sebastiaan Timmerman op de motor, en Gio Lippens bij de finish voor het live-verslag.

Idee

Het idee van een café ontstond een jaar geleden bij presentator Robbert Meeder zelf. De laatste uitzending van dat jaar kwam live vanaf de Champs-Élysées, aan een wankel tafeltje en achter een provisorisch gespannen lintje. Die live-uitzending trok veel aandacht van omstanders, wat Meeder pas echt deed beseffen hoe populair het programma is.

Ouderwets

Het mooie van de uitzendingen op locatie, is dat het programma klinkt zoals het altijd klinkt. Met alle bekende jingles, ’De Kwis Die Niet te Googelen Is’, de Tourartiest en een spannend finishverslag, inclusief de bekende tunes.

Bij het wielercafé is voor het vakantiegevoel een grote camper geplaatst, waar je een drankje en hapje kunt doen. Er is een finishboog, je kunt zelf virtueel de laatste kilometer van een etappe fietsen, en op een groot scherm kun je livebeelden zien van de koers. Uiteraard ondersteund met het radioverslag.

Ook tijdens de rustdag op maandag 22 juli is er gewoon een uitzending en zijn er speciale optredens van Ilse de Lange en Milo.  

Retourtje Tourcafé

De glazen studio staat er van zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 juli. De live-uitzending leent zich ook prima voor een retourtje Tourcafé op de fiets. Ter plekke is een bewaakte fietsenstalling, waar alle soorten fietsen welkom zijn. Aanmelden hoeft niet, maar garandeert wel dat je naar binnen kunt. 

NPO Radio 1 Tourcafé
Beeld en Geluid
Media Park, Hilversum
Zaterdag 20 t/m zaterdag 27 juli
Tussen 14.00 uur en 18.30 uur

Foto: Wikipedia

Join the discussion