Vakantielectuur: 7 nieuwe boeken over wielrennen

Vakantielectuur: 7 nieuwe boeken over wielrennen

Mocht je nog een nieuw wielerboek zoeken om even gas terug te nemen in de vakantie, dan tref je het. Verschillende nieuwe titels verschenen er namelijk de afgelopen weken, en in dit overzicht zie je welke boeken dat zijn.

Opvallend aan deze reeks: In drie van deze boeken is Mathieu van der Poel het onderwerp. Geen toeval natuurlijk, de renner spreekt niet alleen volgers, maar ook schrijvers tot de verbeelding. En waar het over MVDP gaat, daar is Wout van Aert niet ver weg. Check daarvoor maar het boek ‘Het duel’ in deze lijst.

Mathieu van der Poel – Het fenomeen verklaard

Mathieu van der Poel - Het fenomeen verklaard

Mathieu van der Poel blijft de wielerwereld met zijn talent verbazen. Maar boven alles stelt hij ook het plezier voorop en kiest hij voor een carrière buiten de gebaande paden. In dit boek verklaart journalist Mark de Bruijn tot in detail hoe Mathieu van der Poel die grote kampioen werd die zich van heel veel wielerwetten niks aantrekt.

Mathieu van der Poel – Het fenomeen verklaard koop je onder andere hier, als e-book en paperback.

Het geheim van de Ventoux

Het geheim van de Ventoux

Waar je ook fietst, door de polders van Noord-Holland of in de Zwitserse Alpen, fietsen is volgens Nico Keuning verwerken, verheugen, plannen maken en ideeën krijgen. Maar ook vrij zijn en een landschap verkennen, tot je er mee samenvalt. In Het geheim van de Ventoux vertelt de schrijver op literaire wijze wat wielrennen voor hem betekent, geestelijk en lichamelijk. 

Het geheim van de Ventoux is hier onder meer verkrijgbaar, zowel als paperback en e-book.

Het duel

Het duel

Al sinds hun tienerjaren strijden Wout van Aert en Mathieu van der Poel om de winst in iedere cross. Vaak moet Van Aert in het begin nog het onderspit delven, maar daar komt verandering in wanneer “Woutje’ een flinke groeispurt maakt. In Het duel maakt Wiep Idzenga de voorlopige balans op van deze twee levende legendes, die hopelijk nog heel wat duels zullen uitvechten samen.

Het duel is per direct verkrijgbaar, onder meer op deze plek.

Vaders en zonen in de wielersport

Vaders en zonen in de wielersport

Wanneer je aan vaders en zonen in de wielersport denkt, dan is de kans groot dat je onmiddellijk denkt aan Mathieu en Adri van der Poel. Voor schrijver Fred van Slogteren was MVDP dan ook de inspiratie om zich te verdiepen in de relatie met zijn eigen vader. En dan met name hoe deze zijn passie voor het wielrennen overbracht. Dat de relaties tussen wielrenners en hun vaders ontzettend uiteenlopen, blijkt daarnaast uit zijn verhalen over onder meer de vaders en zonen Van de Poel, Groenewegen, Kroon, Wagtmans en Tolhoek.

Vaders en zonen in de wielersport kan je hier onder meer kopen.

Belgische regenbogen

Belgische regenbogen

Al 26 keer mocht een Belg zich wereldkampioen wielrennen noemen, en wie weet komt daar dit jaar tijdens het WK in België een 27e bij. In dit boek van Benno Wauters komen de verhalen van al deze grote kampioenen voorbij. Van de allereerste winnaar Georges Ronsse tot aan Philippe Gilbert in 2012.

Belgische regenbogen is hier per direct verkrijgbaar.

Zij blijven allemaal goden

Zij blijven allemaal goden

In Zij blijven allemaal goden beschrijft Jeen de Jong een fictieve Tour de France met grootheden uit het heden en verleden. Daardoor kan het bijvoorbeeld dat Eddy Merckx het opneemt tegen Lance Armstrong op de Mont Ventoux, en dat Peter Winnen op de Alpe d’Huez achtervolgd wordt door Fausto Coppi. Ware gebeurtenissen krijgen dankzij de fantasie van De Jong dus een hele vreemde twist, waardoor een ode aan de Tour ontstaat.

Zij blijven allemaal goden is onder meer te koop bij Bol.com.

ANNA – Mijn leven achter het erepodium 

ANNA - Mijn leven achter het erepodium

Anna van der Breggen neemt dit jaar afscheid als wielrenster. Ze deed dat onder meer met een bronzen plak op de Olympische Spelen in Tokyo, en straks wacht nog het WK in België. In haar zojuist verschenen biografie blikt één van de beste wielrensters ooit alvast terug op haar jonge jaren en zeer succesvolle carrière. Een uitgebreide recensie van dit boek vind je ook hier.

De biografie van Anna van der Breggen is onder meer hier verkrijgbaar.

Op zoek naar nog meer boeken over wielrennen? Check dan ook dit overzicht.

Foto bij intro: Unsplash