Kijktip: inspirerende roadmovie The Big Land

Kijktip: inspirerende roadmovie The Big Land

Fietskledingmerk Rapha staat bekend om zijn stijlvolle outfits en inspirerende content. De driedelige filmserie Outskirts is zo’n pareltje in die laatste categorie. Een serie die je onmiddellijk doet verlangen naar nieuwe fietsavonturen.

Inmiddels is de tweede film in deze serie verschenen: The Big Land. Deel twee is het avontuur van voormalig professional Gus Morton en drie buddies, die een trip maken over de Trans-Labrador Highway in Canada. Een tocht over maar liefst 2187 kilometer.

Liefde voor de fiets

De film laat een roadtrip op de fiets zien in zijn meest pure vorm. Een mix van bijzondere ontmoetingen, prachtige locaties, onverwachte situaties en alle emoties die daarmee gepaard gaan. Wat weer leidt tot nieuwe inzichten.

De weg en al zijn passanten spelen een mooie hoofdrol in de film, die een eerbetoon is aan het avontuur, je fysieke grenzen opzoeken en de liefde voor de fiets.

Samenwerking met Rapha

De broers Gus en Lachlan Morton begonnen jaren geleden een succesvolle eigen filmreeks in hun geboorteland Australië, genaamd Thereabouts, samen met wielerplatform CyclingTips.

Geïnspireerd door die serie gingen de Morton broers voor Outskirts de samenwerking aan met Rapha. Ben je ook benieuwd naar de volgende trip? Als het goed is verschijnt later dit jaar het derde en laatste deel.

Foto: Wikimedia Commons

Join the discussion