De grootste GPS-art ooit is na 131 dagen af

De grootste GPS-art ooit is na 131 dagen af

GPS-art

Wat doe je als je anderen wilt inspireren om de fiets te pakken, in plaats van de auto? Arianna Casiraghi en Daniel Rayneau-Kirkhope besloten een gigantische GPS-tekening te fietsen. Met als resultaat een nieuw Guinness World Record.

Het fenomeen GPS-art heeft waarschijnlijk geen introductie meer voor je nodig. Ontelbaar veel kunstwerkjes werden er de afgelopen jaren namelijk gecreëerd op Strava, waarvan je er vast een hoop hebt gezien. 

Maar waar de meeste fietsers een dagje op pad zijn voor hun creatie, daar pakten Arianna, Daniel én hun hond Zola het wat groter aan. Flink wat groter. In de zomer van 2019 begonnen ze namelijk al aan hun tekening van een fiets, die een groot deel van Europa zou beslaan.

Je leest het goed: hond Zola die ging mee op dit avontuur van 7237 kilometer. En het stel bouwde hiervoor een speciale cargo-fiets. Daarnaast verkochten ze hun auto, waarna het avontuur vanuit Italië begon.

Arianna, Daniel en Zola
Daniel, Arianna en Zola. Foto: Instagram

Met dit gigantische kunstwerk willen Casiraghi en Rayneau-Kirkhope vooral laten zien dat je met de fiets overal kunt komen. Hoe ver het ook is. 

Dat kan soms wel een tijdje duren, bewees deze GPS-art. Na 131 dagen was het imposante project door zeven landen namelijk pas voltooid. Waarbij een knieblessure en de pandemie voor wat vertraging zorgden.

Record

Ruim 71.454 hoogtemeters moesten de drie overwinnen. Andere interessante cijfers: 655 koffies werden gedronken en 35 kilo pasta werd onderweg verorberd. Verder hoefde het trio slechts één keer af te stappen voor een lekker band!

Dat deze enorme GPS-art een record waard is zal je niet verbazen. Casiraghi en Rayneau-Kirkhope hebben het World Guinness Record voor de grootste GPS-tekening nu stevig in handen.

Uiteraard denkt het duo tijdens de rustperiode die nu is aangebroken al aan een volgende fietstrip. Maar een volgend kunstwerk wordt dat niet. Blijkbaar is er behoefte aan een tochtje waarbij je gewoon alle kanten op kunt fietsen…

Meer beelden van dit avontuur zie je hier op Instagram.

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal? Check hier dan hoe je zelf een Strava-kunstwerk kunt fietsen.

Foto’s: Instagram, bicycleswillsavetheworld.com