Dit kun je allemaal beleven tijdens het NK wielrennen

Dit kun je allemaal beleven tijdens het NK wielrennen

Passage van het peloton tijdens het NK Wielrennen

Aan het eind van deze maand barst in Ede de strijd los om de Nederlandse titels. Een unieke gelegenheid om toppers als Tom Dumoulin, Annemiek van Vleuten en Wilco Kelderman in levenden lijve in actie te zien. Maar er is meer te doen tijdens het kampioenschap. Hieronder lees je alvast enkele highlights. Een extra reden om naar het NK wielrennen te komen!

NK Toertocht

Test op zaterdag 29 juni zelf je benen rondom Ede tijdens een speciale NK Toertocht. Je kunt kiezen voor een rit van 75 of 125 kilometer, beide over de prachtige Veluwe. De route loopt onder meer langs de oevers van de Nederrijn en over de Italiaanseweg en Grebbeberg. Daag jezelf uit op het glooiende parcours, met in de langste toch zo’n 500 hoogtemeters. 

Wanneer je over de finishstreep bolt, dan is het heerlijk bijkomen op het NK Fanplein. Daar kun je tegelijkertijd de wedstrijd van de dames volgen. Er zijn omkleedfaciliteiten en er is een fietsenstalling. Alle gelegenheid dus om optimaal na te genieten.

Beide routes zijn uitgepijld en er is uiteraard goede verzorging onderweg. Iedere deelnemer krijgt ook nog een heerlijk Kwaremond biertje na de finish. 

Meer lezen of je opgeven voor de NK Toertocht doe je hier

De Italiaanseweg.
Test je benen op de Italiaanseweg.

NK Fanplein

Op de wedstrijddagen vormt het NK Fanplein het hart van de koers. Zowel op woensdag tijdens de tijdritten, als op zaterdag en zondag tijdens de wegwedstrijden. Hier vind je een hapje en drankje en kun je perfect het verloop van de wedstrijd volgen op het grote scherm. Uiteraard maak je iedere passage over de finish van dichtbij mee. 

Wielercafé

Speciaal ter gelegenheid van het NK wielrennen organiseren Cultura en De Wielerklassiekers het NK Wielercafé. Op woensdag 26 juni schuiven Maarten Tjallingii, Stef Clement en Iris Slapendel aan bij verslaggever Gio Lippens voor een avondvullend programma. Er volgt een terugblik op de tijdritten van die dag, maar ook is er muziek, en een quiz met prijzen. Columnist en auteur Frank Heinen zal voordragen uit eigen werk, en sportfotograaf Klaas Jan van der Weij presenteert enkele van zijn mooiste beelden met een bijzonder verhaal.

Kaarten voor het evenement in Cultura kosten 5 euro en kun je hier bestellen.

Ronde van Ede

De Ronde van Ede.
De Ronde van Ede in 2016.

Ook amateurwielrenners kunnen de stijd aangaan in Ede, want de inmiddels traditionele Ronde van Ede zal dit jaar plaatsvinden tijdens het NK wielrennen. Op vrijdag 28 juni ligt er een uitdagend rondje te wachten van twee kilometer, met de Paasberg als absolute scherprechter. De jeugd van zeven tot twaalf jaar krijgt voor aanvang van de ronde een unieke gelegenheid om kennis te maken met de wielersport tijdens de Dikke Banden Race. Alle deelnemers finishen op de officiële NK-finish.

Meedoen of kijken? Alle wedstrijdinformatie vind je hier.

Op de officiële site van het NK wielrennen lees je een overzicht van alle activiteiten deze maand.

Foto’s: Wikimedia, Robert Middendorp

Join the discussion