Lachlan Morton blikt in ‘The Dot’ terug op zijn Alt Tour

Lachlan Morton blikt in ‘The Dot’ terug op zijn Alt Tour

Lachlan Morton

Het afgelopen jaar reed WorldTour pro Lachlan Morton in zijn uppie een alternatieve Tour de France. Hoe het hem verging kun je nu teruglezen in het zojuist verschenen ‘The Dot’. 

Net als zijn ploeggenoten reed Lachlan Morton het afgelopen jaar de Tour. Maar voor de Australiër waren er geen luxe hotels of comfortabele bustochtjes om uit te rusten van alle etappes. 

De renner van EF Education-EasyPost reed dan ook een alternatieve Tour, om geld in te zamelen voor World Bicycle Relief. Dat hij deze mega-uitdaging ondanks de nodige obstakels onderweg toch wist te halen, zag je al in deze video

Meer dan 5.000 kilometer fietste Morton, en ondanks behoorlijk wat kniepijn, wist hij voor het Tour-peloton Parijs te halen. Daar werd hij ook nog eens opgewacht door zijn eigen vader, die was overgevlogen vanuit Australië.

De renner maakte heel wat aantekeningen onderweg, in zijn dagboek. In de hoop dat hij zou herinneren hoe het daadwerkelijke voelde om deze gigantische roadtrip te maken. 

Aan het uitgeven van een boek waarin hij zijn Alt Tour beschrijft had Morton nooit gedacht. Heel bijzonder is het dus dat het verhaal van de Australiër nu toch gebundeld is, met een hele serie foto’s.

The Dot
The Dot

De titel van het boek verwijst uiteraard naar het stipje op de kaart dat je kon volgen: Mortons locatie ten tijde van zijn Alt Tour.

Het boek telt 132 pagina’s, kost 25 euro en is vanaf nu verkrijgbaar in de webshop van Rapha.

Foto’s: Rapha