De beste podcasts over wielrennen op een rijtje

De beste podcasts over wielrennen op een rijtje

Podcasts luisteren

Podcasts zijn hip en happening. En terecht! Het is heerlijk luisteren, thuis of onderweg. Interessante wielerpraat, daar kunnen we eigenlijk geen genoeg van krijgen.

Of het nu gaat om inkijkjes in het het wielerleven, kritische analyses of persoonlijke gesprekken met de profs. Je zult je niet snel gaan vervelen, want het aantal wielerpodcasts is inmiddels groot. We zetten er zeven voor je op een rijtje. 

The Move

Een overzicht van wielerpodcasts moet natuurlijk beginnen bij het fenomeen Lance Armstrong. De persoon die de hele podcast-hype in wielerland behoorlijk in gang trok met zijn podcast Stages, tegenwoordig bekend als The Move.

Gezien de controverse rondom de zevenvoudige Tourwinnaar, een best wel onverwacht succes. Maar de man is een personality. Armstrong neemt geen blad voor de mond en heeft kennis van zaken. Dat luistert lekker weg.

Kritisch nootje: het laatste seizoen was wel érg doorspekt met sponsorpraat. Zien wat het komende seizoen brengt.

Live Slow, Ride Fast

Een podcast over het leven op en naast de fiets van onze ‘eigen’ Laurens ten Dam, gepresenteerd door Stefan Bolt: dat is Live Slow, Ride Fast. LTD is een prof die keihard traint, maar ook van het leven geniet. Zijn visie op het profbestaan is boeiend, de anekdotes uit het peloton zijn talrijk en vermakelijk. Giro, strandrace of gravel ride: eigenlijk komt alles aan bod.

Een fascinerend inkijkje in het leven van de man!

Laurens ten Dam tijdens de Subaru Beach Battle in Wijk aan Zee.

In het Wiel

De wielerpodcast van het Algemeen Dagblad, In het Wiel, met Thijs Zonneveld, Thomas Dekker en Hidde van Warmerdam mag hier natuurlijk ook niet ontbreken. De heren zijn scherp en zitten dicht op de actie. Alle uitslagen en nieuwtjes passeren de revu, voorzien van een uitgesproken visie op de zaken. Vermakelijk en interessant.

De Rode Lantaarn

Bij deze podcast namens HetisKoers.nl nemen Tim de Gier en Willem Dudok je bij de hand voor analyses, interviews en achtergronden. Informeel en met kennis van zaken. Logisch dat De Rode Lantaarn snel aan populariteit wint. Inmiddels liggen er al zo’n 90 afleveringen op je te wachten!

CyclingTips

Deze podcast is er nog eentje van de gevestigde orde. De redacteuren van CyclingTips informeren, inspireren en belichten graag de mooie aspecten van de sport. Nieuws, tech en analyses komen wekelijks voorbij.

Stanley Street Social

Een podcast vanuit een Australisch perspectief. Logisch, want Stanley Street Social is de show van het Australische kledingmerk MAAP. Alex Clements en Campbell Flakemore voorzien je het hele wielerseizoen van interviews en analyses. Jaargang twee is inmiddels onderweg.

Life in the Peloton

Onder deze naam presenteert wielerprof Mitch Docker van EF Education First zijn show. Net als Laurens ten Dam gunt Docker je een boeiend kijkje achter de schermen van het profpeloton. Hij praat je bij over verreden wedstrijden en spreekt collega’s en ploeggenoten. Life in the Peloton geeft daardoor mooie inzichten in het wielerbestaan.

Uiteraard zijn we met ons lijstje bij lange na niet compleet. Welke aanrader heb jij nog? Laat het ons weten middels een reactie!

Join the discussion