Wielerkunst om in te lijsten

Wielerkunst om in te lijsten

Dat wielrennen een geweldige inspiratiebron is bewijzen talloze artiesten met hun prachtige kunstwerken van de koers. En zeg nou zelf, het wielrennen is ook een heerlijk onderwerp, met al zijn historie, drama en schoonheid.

Heb jij nog een lege muur die aan wat verfraaiing toe is? De volgende werken zullen je dan zeker bevallen. Of je nu een stijlvol grafisch affiche zoekt van een klassieke klim, of een sublieme ingelijste foto waar de emotie en actie vanaf druipt. Deze vier fotografen en illustratoren hebben wielrennen tot kunst verheven. En jij kan daardoor iets prachtigs aan de muur hangen.

Chris Auld

De Engelse fotograaf Christ Auld ken je wellicht van zijn bijdragen aan het wielertijdschrift Soigneur, waarvoor hij onder andere prachtige series schiet. Van het WK veldrijden tot aan de grote rondes, ga er maar vanuit dat Auld erbij is. Grootse landschappen wisselt hij af met prachtige details in en rondom de koers. Sfeervol, vaak met een bijzondere invalshoek en altijd met een enorme schoonheid.

Zijn mooiste foto’s kun je hier ingelijst bestellen.

Menno Anker

Menno Anker weet als grafisch ontwerper iedere complexe boodschap te vertalen naar een heldere beeldtaal. Jarenlang had de Utrechter een ontwerpbureau, alvorens hij zichzelf verder ontwikkelde als onafhankelijk ontwerper. 

Zijn grafische affiches van de koers zijn krachtig door hun eenvoud en oogstrelend vanwege hun vorm en kleurenspel. Een overzicht van zijn werk vind je hier.

Vincent Riemersma

’s Winters is de kans groot dat je Vincent Riemersma met zijn camera aantreft langs de ijsbaan. Binnen de schaatswereld is Riemersma dan ook al jaren een begrip. Maar ook als wielerfotograaf heeft hij inmiddels furore gemaakt. Niet in de laatste plaats door zijn samenwerking met Team Sunweb de afgelopen jaren, waardoor hij alle successen van het team met zijn camera kon vastleggen. 

Zijn handelsmerk is een altijd verrassend perspectief en kader, waardoor zijn foto’s een enorme aantrekkingskracht en schoonheid bezitten.

Hier vind je een overzicht van zijn ingelijste werk.

The Handmade Cyclist

The Handmade Cyclist heeft zijn studio in Winchester, Engeland. Grote kans dat je het werk van deze studio al eens voorbij hebt zien komen, dankzij bijdragen aan onder andere Rouleur en Soigneur Magazine. 

The Handmade Cyclist vindt zijn inspiratie in alle facetten van de sport. Van baanwielrennen tot cyclocross en van de grote ronden tot aan de monumenten. Met heldere en krachtige illustraties, altijd in een kenmerkende abstracte, sierlijke stijl.

De verschillende collecties van de The Handmade Cyclist bekijk je hier.

Foto bij intro: Unsplash