Video: portret van fotograaf Beardy McBeard

Video: portret van fotograaf Beardy McBeard

De naam Marcus Enno zegt je niet zoveel? Wellicht gaat er dan een lampje branden als je de naam Beardy McBeard hoort. Beardy is inmiddels een van de bekendste wielerfotografen, en niet voor niets: al heel wat jaren schiet hij prachtige foto’s van onder meer de grote ronden.

Dat de lens van de camera zelden op beeldmakers als Marcus Enno zelf gericht staat is logisch. Alles draait om de koers immers. Des te interessanter is dit portret van de Australiër, die ook zelf een gepassioneerde wielrenner blijkt te zijn. 

In deze korte film van Giant kom je erachter hoe het allemaal begon voor de man met baard. Van de donkere kamer die hij als kind bouwde met zijn vader, tot aan zijn reizen over de hele wereld. In het kielzog van het peloton. 

Heb je niet zoveel met fotografie? Kijk de video dan evengoed, want dan zie je hoe Enno tegenwoordig prachtig woont in Hobart, Tasmanië. Een paradijs voor wielrenners en gravelaars. 

Bovendien bewijst de Australiër maar weer eens dat je altijd je passies moet volgen in het leven, waar ze je ook brengen.

Benieuwd geworden naar het werk van Beardy McBeard? Volg de fotograaf dan ook op Instagram.

Beeld: YouTube