Trainen in crisistijd: zo blijven deze profs in vorm

Trainen in crisistijd: zo blijven deze profs in vorm

Sport komt in crisistijd natuurlijk op de tweede plek. En toch is het een bittere pil als je als prof ineens werkloos thuis zit. Want door de coronacrisis zijn alle wedstrijden voorlopig van de baan. Hoe ze desondanks toch in vorm blijven, ook al hebben ze geen direct doel om voor te trainen, laten deze profs zien op social media.

Het mooie is dat het ons wielerliefhebbers ook de motivatie geeft om in deze onzekere tijden te blijven werken aan onze fitheid. Want hoe lang het ook gaat duren, er komt weer een tijd dat we kunnen genieten van alle mooie tochten en wedstrijden. 

Robert Gesink: thuis trainen hoeft geen straf te zijn

Dat thuis trainen geen straf hoeft te zijn bewijst Robert Gesink in Andorra. De foto’s vanaf zijn zeer riante balkon zijn jaloersmakend. Want zeg nou zelf, dat weer, dat uitzicht… Je zou bijna overwegen je werk vaker mee naar huis te nemen als je Gesink was.

Lucinda Brand: wees creatief

Dat je soms creatief moet wezen tijdens de coronacrisis weten we allemaal. Lucinda Brand geeft daarin het goede voorbeeld, tijdens haar indoor workout. Een podium-fles Kwaremont blijkt namelijk een prima fitnessgewicht voor heel veel oefeningen!

Philippe Gilbert: bemoedigende woorden

Ook voor Philippe Gilbert is de afgelasting van het wielervoorjaar een flinke domper. Voor Gilbert een klein beetje extra misschien. Graag had hij vandaag een poging gedaan om Milaan-San Remo te winnen, waarmee hij zijn vijfde monument zou winnen. Desondanks blijft Gilbert positief, en steekt hij graag een hart onder de riem van alle wielervolgers.

Roy van den Berg: ‘Hou je kop erbij’

Beat Cycling renner Roy van den Berg traint op Zwift, heeft zijn eigen gym, en fietst ondertussen ook nog buiten. Alleen uiteraard. Hij heeft een paar goede tips bovendien voor zijn volgers. 

Puck Moonen: vertrok net op tijd uit Spanje

Puck Moonen vertrok net op tijd uit Spanje – slechts enkele uren voor de complete lockdown – vertelt ze op Instagram. Hier in Nederland blijft ze gewoon trainen. Zolang dat kan het liefste buiten natuurlijk.

Koen de Kort: room with a view

Net als Robert Gesink verblijft ook landgenoot Koen de Kort in Andorra, waar hij ook aan huis is gekluisterd. Weliswaar traint De Kort gewoon binnen en niet op een gigantisch balkon, maar een prachtig uitzicht over de bergen heeft hij wel.

Elia Viviani: inspirerende woorden uit de gym

Elia Viviani heeft weinig woorden nodig om te laten zien dat hij nog barst van de moraal. Zijn ‘never stops even in the most difficult days’ zal veel landgenoten van de Italiaan inspireren en moed geven. De renner van Cofidis laat zien dat hij er alles aan doet om fit te blijven.

John Degenkolb: tijd om gas terug te nemen

Dat de coronatijd waarin we leven ook het goede moment is om even gas terug te nemen, laat John Degenkolb zien. Hij zit weliswaar nog op de fiets, maar heeft besloten om zijn trainingen af te werken met het gezin. Verder blijft hij zoveel mogelijk thuis, en uiteraard hoopt hij dat iedereen zijn voorbeeld volgt. 

Thomas de Gendt: Tour de Quarantaine

Thomas de Gendt heeft op Twitter een social lockdown aangekondigd voor hem en zijn gezin. De Gendt blijft weliswaar buiten trainen, maar daarnaast is hij vooral thuis met zijn vrouw en kinderen. Hoe hij en zijn gezin verder hun tijd invullen zien we op Twitter. Met een Tour de Quarantaine voor de kinderen bijvoorbeeld!

Annemiek van Vleuten: leeft zich uit op Zwift, en jij kan meedoen

Dankzij haar team Mitchelton-Scott en Zwift blijft Annemiek van Vleuten toch uitgedaagd. Het Australische team van Van Vleuten heeft namelijk een heel programma met races gepland op Zwift de komende tijd, waaraan je ook zelf kunt deelnemen. Dat Van Vleuten daarbij flink aan de bak mag blijkt wel uit de foto’s die ze deelt op social media.

De complete race-agenda van Mitchelton-Scott vind je trouwens hier.

Foto bij intro: Zwift