Fietsdate gepland voor valentijn? Zo pak je het aan

Fietsdate gepland voor valentijn? Zo pak je het aan

Natuurlijk kun je samen wat gaan eten, of een drankje doen tijdens een date. Maar wat dacht je van een fietsdate? Veel origineler toch? Check alleen nog even deze tips voordat je afspreekt.

Valentijnsdag komt er weer aan, en dus kan het zo maar zijn dat je binnenkort een date hebt. Misschien wel een fietsdate!

Wil je die fietsdate laten slagen, dan zijn er uiteraard een aantal dingen die je beter wel en niet doet. En het volgende is zeker weten af te raden…

Opscheppen over je prestaties

Niks zo vervelend als iemand die eindeloos over zichzelf praat, en vooral als dat over al die mooie prestaties op de fiets gaat. Praat in plaats daarvan liever over waar je op de fiets zo van geniet. En welke mooie plannen je nog hebt. En wees vooral ook geïnteresseerd in de ander!

Eindeloos praten over technisch geneuzel

Begin vooral geen lang betoog over technische dingen. Zoals de bijzondere vorm van je zadelpen, of hoe handig jouw stuur met interne bekabeling nou eigenlijk is. Tenzij je echt zeker weet dat jullie allebei behoorlijke tech nerds zijn… 

Je date zal anders al snel om zich heen kijken, en zich afvragen hoelang de rit nog duurt.

Jezelf uitsloven

Hoe goed jij bent, dat weet je date al lang waarschijnlijk. Er is geen enkele reden dus om dat tijdens jullie date nog eens te willen benadrukken. Bovendien zal hij of zij waarschijnlijk niet voor je vallen vanwege je zeer imposante FTP-waarde. 

Een beetje teasen daarentegen mag natuurlijk wel. Maar hou het uitdagen dan speels, en doe het voor de fun. Dan kom je bovendien een stuk zelfverzekerder over.

Hard fietsen

Doe het vooral wat rustiger aan, als je doorgaans met een flink tempo rondfietst. Je hebt er niks aan namelijk om schreeuwend een gesprek te voeren, met het schuim op je mond. Take it easy, en maak er een social ride van.

Wat wel goed werkt

Wat niet werkt is nu helder. Maar wat doe je dan wel om je fietsdate te laten slagen? 

De route goed voorbereiden

Het komt je fietsdate natuurlijk niet ten goede als jullie samen een hele saaie route rijden, over drukke wegen. Plan de route daarom zorgvuldig. Daarmee laat je ook nog eens zien dat je waarde hecht aan jullie afspraakje en dat je de omgeving goed kent. 

Zorgvuldig een stop plannen

Een koffie- of lunchstop is natuurlijk van absolute meerwaarde tijdens een fietsdate. Vooral wanneer je die zorgvuldig plant. Niet in een druk café als het even kan, en ook niet bij de benzinepomp. Maar dat had je vast al geraden..

Jezelf zijn

Jezelf zijn is altijd een goede eigenschap, maar vooral ook tijdens een date. Ga je dus niet anders gedragen. Wat meer aandacht besteden aan je fiets en aan je kleding kan daarentegen geen kwaad. 

Net als bij een gewone date wil je graag een goede indruk maken. Poets die fiets dus maar wat extra op en laat hem shinen!

Jullie passie delen 

Hoe mooi is dat? Tijdens een fietsdate hoef je niet meer uit te zoeken wat jullie grote gedeelde passie is. Genoeg gespreksonderwerpen dus. Deel vooral jouw mooie fietsplannen, je dromen en de avonturen die nog in petto hebt. Wie weet ben je binnenkort dan samen (fiets)plannen aan het maken!

Ben je single, maar zit een fietsdate er voorlopig nog niet aan te komen denk je? Onthou deze tips dan ook. Want ook al plan je geen date, soms komt de ware gewoon op de fiets voorbij… En dan ben je maar beter voorbereid!

Foto: Unsplash