Kijktip: een onmogelijke trip dwars door Death Valley

Kijktip: een onmogelijke trip dwars door Death Valley

In The Impossible Route zie je het bizarre fietsavontuur van Jeremiah Bishop en The Vegan Cyclist, dwars door door Death Valley. Waarbij ze in zeven dagen 1190 kilometer fietsen over de ruigste gravelwegen die Amerika vermoedelijk rijk is. 

Maar vergeet vooral die afstand, en ook waar je aan denkt bij het woord gravelwegen. Want wat beide mannen tegenkomen tijdens deze trip gaat je verstand waarschijnlijk te boven. 

Het uitgangspunt voor het avontuur is The California Backcountry Discovery Route, oftewel de CABDR. Een beruchte route voor motorrijders die niet vies zijn van een tocht in een desolaat gebied. 

Nooit eerder – voor zover bekend – is de trip gemaakt per fiets. En hoogstwaarschijnlijk is daar een reden voor.

Het ultieme doel van deze tocht? Verder gaan dan je denkt dat mogelijk is. En in die opzet slagen beide heren zeker. De spijt die ‘VC’ al heeft over de route op de eerste dag is wat dat betreft alleszeggend. 

Grote kans dat deze graveltocht niet bovenaan je bucketlist komt nadat je de film hebt gezien. Maar lekker wegkijken doet deze docu van ruim anderhalf uur wel. En inspirerend is het op een gekke manier wellicht ook, om wat vaker je eigen grens op te zoeken. 

Eén les die het tweetal zelf leert: wanneer je denkt dat je op je limiet rijdt, dan ben je er nog heel ver vandaan. Maar om in dat stadium te belanden, moet je wel heel extreme dingen doen…