6 tekenen dat je je sport wat te serieus neemt

6 tekenen dat je je sport wat te serieus neemt

Een fanatieke wielrenner neemt zijn sport natuurlijk serieus. De kunst is om alleen niet door te slaan. Wanneer je het echt wat overdrijft? In de volgende zes gevallen… 

Je vult je bidons maar half om gewicht te besparen

Als wielrenner weet je: hoe lichter, hoe sneller. Maar met die kennis in gedachten kun je ook wat doorslaan. Bijvoorbeeld door je bidons maar voor de helft te vullen, of zelfs een bidonhouder van je fiets te halen.

Tip: goed blijven hydrateren, dan komen je bidons ook wel leeg!

Je gaat een dagje fietsen op je fietstrainer

Je fietstrainer is echt een uitkomst op de dagen dat je weinig tijd hebt, of als het weer is om te huilen. Maar hoe fanatiek je ook bent, je overdrijft het echt een beetje als je een ‘dagje fietsen’ plant op je fietstrainer. Zelfs tijdens een quarantaine…

Je zet je rit op privé omdat het niet ver of hard genoeg was

Misschien heb je geen zin om ieder ritje te delen op Strava. Handig dat je dan een rondje op privé kunt zetten. Maar wanneer je dat doet omdat het rondje niet indrukwekkend genoeg was, dan neem je het wel erg serieus… Een rit is zo lang als hij is namelijk. En waarom zou dat niet goed zijn?

Je roept altijd dat je niet goed bent

Iedereen heeft wel eens een slechte dag. Op het werk, op de fiets of in het algemeen. Sommige wielrenners hebben alleen de neiging om dat telkens weer te roepen. Gelukkig kun je dat na een paar keer doorzien. 

Is het een valse bescheidenheid, onzekerheid, of ligt de lat gewoon te hoog?

Je bent nooit tevreden over wat je hebt gepresteerd

Voor sommige wielrenners is het nooit genoeg. Complimenten wuiven ze weg, en altijd ging er wel iets niet goed. Ken jij ook zo’n wielrenner? Help die persoon dan een klein beetje te relativeren. 

Ja het kan altijd verder en beter. Maar tevreden ergens op terugkijken is ook heel mooi!

Je overanalyseert ieder ritje

Als fanatieke wielrenner wil je waarschijnlijk weten waar je staat. Hoe is het met je vorm, en maak je nog progressie? Een goede analyse van je prestaties is daarvoor noodzakelijk.

Dat kun je natuurlijk ook overdrijven, door alleen nog maar naar de resultaten te kijken. Je mist een hoop plezier waarschijnlijk, als je dat doet. Laat de statistieken dus wat vaker voor wat ze zijn, en blijf ook genieten! 

Foto’s: Unsplash