De beslissende Giro-week van Team Sunweb

De beslissende Giro-week van Team Sunweb

De Giro d’Italia van 2020 is een ronde die we vermoedelijk lang zullen onthouden. Niet alleen omdat er een pandemie aan de gang was, maar vooral vanwege het zenuwslopende slot, met een hoofdrol voor Team Sunweb. Hoe dat precies verliep achter de schermen kun je nu terugkijken in bijgaande docu. 

Heel even leek Wilco Kelderman onderweg naar een prachtige overwinning in de Giro. Het was hem zo gegund na alle pech eerder in zijn carrière. Milaan was niet ver meer, maar zoals je weet moest de Nederlander in twee mannen alsnog zijn meerdere erkennen.

Wat restte was een mooie podium. Met Kelderman op een derde plek, en Jai Hindley als tweede. Toch voelde die uitslag ook wat wrang. Had er niet meer in gezeten voor het team?

Of de uiteindelijke tactiek van Team Sunweb de beste was, daar zijn we voorlopig nog niet over uit waarschijnlijk. Maar de film verduidelijkt wel hoe de tactiek gekozen werd en hoe het team daarmee omging. En dat maakt deze mooie documentaire natuurlijk nog wat interessanter om te kijken.