Dit helpt ons het meest om te beginnen met sporten

Dit helpt ons het meest om te beginnen met sporten

Wat helpt jou het meest om op te beginnen met sporten? De sociale sportapp Strava vroeg het aan zo’n 7.000 sporters, en de uitslag is best verrassend.

Ook al houden we nog zo van sporten, de deur uitgaan is soms het moeilijkste moment. Vooral op een druilerige dag, of wanneer we ons nét even wat minder voelen. 

Gezien het grote aantal activiteiten op Strava houdt ons dat meestal niet tegen gelukkig. Maar wat hulp gebruiken kunnen we dan wel.

Wat ons volgens Strava op die momenten het meest motiveert? Dat heeft vooral te maken met onze (volle) agenda. De gedachte dat er later geen tijd meer is blijkt namelijk de beste stimulans voor meer dan de helft van de sporters.

De op een na grootste motivatie klinkt ook erg logisch. Dat is het denken aan doelen. In bijna de helft van de gevallen gebruiken we die motivator.

Ongeveer een derde van de ondervraagden gaf aan dat luisteren naar muziek als oppepper het beste werkt om in gang te schieten. Een kleinere groep sporters (11 procent) kijkt liever naar een inspirerende video.

We hebben het (onder andere) over wielrennen, en dus kan koffie uiteraard ook niet ontbreken in dit lijstje. Je zou haast denken dat het stimulerende drankje de lijst aanvoert, maar voor ‘slechts’ 22 procent van de ondervraagden was het een handige hulp.

Op de gedeelde vijfde plaats tenslotte vinden we twee verrassende hulpmiddelen die je goed zou kunnen combineren. Dat zijn een toiletbezoek namelijk én het bestuderen van een trainingsplan

Een boodschap kwijt moeten voor het sporten is trouwens een bekend fenomeen. Dus geen zorgen als je daar ook last van hebt…

Heb jij ook wel eens moeite om te beginnen met sporten? Dan weet je nu dus wat wel eens zou kunnen helpen.  

Hieronder zie je de uitslag nog eens in terug in een overzicht. 

Foto: Malte Helmhold (Unsplash) – Bron en afbeelding: Strava Year in Sport 2023