5 situaties die je doen twijfelen aan je hobby

5 situaties die je doen twijfelen aan je hobby

De liefde voor de fiets gaat ver. Daar weet je zelf wellicht alles van. Maar zelfs jij zal die liefde even niet voelen op de volgende momenten…

Wanneer je zwaar onderkoeld op je fiets zit

Slecht weer bestaat niet (zeggen ze altijd). Maar dat neemt niet weg dat je soms in een situatie belandt, waarin het berekoud is. Op een regenachtige dag in de winter bijvoorbeeld, wanneer je zelf te weinig kleren hebt aangetrokken. 

Het zijn momenten waarop je alleen nog maar kunt denken aan een kachel in de hoogste stand, of een uur lang onder een veel te hete douche staan. En dat laatste doe je natuurlijk ook daadwerkelijk zodra je thuis bent. Energiecrisis of niet. 

Wanneer je vecht met een fietsband

Gelukkig leg je heel veel fietsbanden zonder veel moeite weer terug op een velg. Waarbij je uiteraard dat laatste stukje vaak wel even je best moet doen. 

Daarnaast zijn er helaas ook banden met de rekbaarheid van… beton. Waardoor je intens staat te trekken aan een band, de ergste krachttermen door je hoofd schieten en je een tiental andere hobby’s overweegt.

Kalm blijven is dan de kunst. Adem in, adem uit…

vouwband

Wanneer op een dag echt alles tegenzit

Fietsen is een prachtige hobby! Toch vergeet je dat soms even, op dagen dat echt álles tegenzit. 

Een voorbeeld?

Je kan je nekwarmer niet vinden, je handschoenen hangen nog nat aan de waslijn en je band is blijkbaar leeggelopen terwijl hij in de schuur stond. Het universum lijkt te willen zeggen dat je vandaag beter wat anders kunt gaan doen. 

Dat negeer je uiteraard, waarna je onderweg ontdekt dat er iets kraakt in je frame, dat je bidons nog op het aanrecht staan en dat je eigenlijk veel te weinig kleren hebt aangetrokken.

Ach, de volhouder wint natuurlijk. Tandjes op elkaar en hopen dat het hier bij blijft. En denk maar zo: mentaal ben je na vandaag weer een stukje sterker geworden!

Wanneer je de berm in wordt geblazen

Geef je hoge velgen maar de schuld, of de weerman. Maar jij bent het natuurlijk zelf die besluit dat je bij windkracht zeven én rukwinden een rondje moet gaan fietsen. 

Dat voelt nog heroïsch zodra je het huis verlaat, maar dat gevoel is snel verdwenen wanneer je even later van iets te dichtbij bekijkt hoe het gras groeit. Met je fiets nog tussen je benen.

Je kan het op dat moment niet helpen dat je andere hobby’s overweegt. Iets waarbij je in geen enkel geval meer het huis uit hoeft…

Wanneer je écht even teveel hebt gedaan in korte tijd

Fanatiek noemen ze jou, en niet voor niks. Meestal weet je van geen ophouden en lijk je wel een Duracellkonijn. Maar ook jij kent die momenten dat het echt even op is… 

Hoe dat voelt? De wind lijkt dan ineens van alle kanten tegen te staan, je ontploft als iemand op het fietspad even niet uitkijkt en bij ieder kruispunt denk je aan de kortste weg terug.

Je rondje inkorten doe je ook uiteindelijk, met een donderwolkje boven je hoofd. Beentjes op de bank dan maar en vol in de herstelmodus. Dan gaat het vanzelf weer kriebelen binnenkort. Wedden?

Foto’s: Unsplash, In de kopgroep