Seizoen 2 van Tour de France: Unchained belooft spektakel

Seizoen 2 van Tour de France: Unchained belooft spektakel

Goed nieuws voor wie het afgelopen jaar genoot van de docu-serie Tour de France: Unchained. Vanaf 11 juni kun je kijken naar het tweede seizoen, en dat belooft weer een spraakmakende reeks te worden.

Op zaterdag 29 juni start de Tour in het Italiaanse Bologna. Dat duurt nog even dus. Maar Netflix zorgt voor een prima opwarmer, in de vorm van een nieuw seizoen van Tour de France: Unchained. Acht nieuwe afleveringen staan er klaar en die zijn het kijken meer dan waard. Tenminste, als we de eerste reviews mogen geloven.

Het Engelse Cyclist Magazine zag een voorvertoning, en noemt het nieuwe seizoen zelfs een enorme verbetering ten opzichte van de eerste reeks. Onder meer doordat de serie nog meer focust op de potentiële winnaars (Vingegaard en Pogocar). Maar ook omdat de makers er blijkbaar beter in zijn geslaagd om een chronologisch verhaal te vertellen. 

Aan het concept van de serie is verder niks veranderd. Je kan dus weer de nodige kijkjes achter de schermen verwachten bij de verschillende teams. En veel actie en drama. 

De teams die deze keer hun medewerking verleenden aan de serie zijn Jumbo-Visma, UAE Team Emirates, Alpecin-Deceuninck, Bora-Hansgrohe, AG2R-Citroën, Groupama-FDJ, Soudal-QuickStep, EF Education-EasyPost en Ineos Grenadiers.

Bad boys

Twee belangrijke hoofdrolspelers dit seizoen zijn Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel van Alpecin-Deceuninck. Logisch, want Philipsen won maar liefst vier etappes én de groene trui. De twee renners krijgen in de nieuwe serie echter ook al snel het imago van bad boys, volgens Velo Magazine. 

Daarmee hebben we meteen ook een veelgehoord kritiekpuntje te pakken van de populaire serie: de makers zijn niet vies van sensatie en lijken soms wel erg hard op zoek naar interessante verhaallijnen.

Velo Magazine stipt dat ook aan, maar noemt het nieuwe seizoen desondanks een ‘must-match’. 

Wat komt er verder voorbij in seizoen 2 van Tour de France: Unchained? Onder meer de emotionele etappezege van Pello Bilbao, waarmee hij een eerbetoon brengt aan zijn verloren vriend Gino Mäder. 

Daarnaast is er aandacht voor de ‘last dance’ van Thibaut Pinot, en volgen we Julian Alaphilippe die het beste uit zichzelf probeert te halen. Ondanks de voortdurende druk van manager Patrick Lefevere. 

Verder zie je ook de sluimerende spanning tussen de managers van Groupama FDJ en Jumbo-Visma, waarbij er aardig wat kritiek over en weer gaat. En over spanning gesproken, ook bij Ineos Grenadiers loopt alles niet helemaal op rolletjes, wat zorgt voor de nodige frustraties. 

Hieronder bekijk je alvast de trailer van het nieuwe seizoen van Tour de France: Unchained, dat zoals gezegd op 11 juni in zijn geheel te bekijken is op Netflix.