Deze podcasts brengen je alvast in olympische sferen

Deze podcasts brengen je alvast in olympische sferen

Anna van der Breggen

Nog een kleine week en dan gaan de Olympische Spelen eindelijk beginnen. De hoogste tijd dus om je vizier te richten op Tokio, en dat kun je doen met een aantal hele fijne podcasts.

Een jaar later dan gepland gaan de Zomerspelen van 2020 eindelijk van start. Zonder publiek weliswaar, maar dat zal de meeste atleten niet zoveel deren. Eindelijk gaat de jacht om de medailles beginnen, en dat betekent dat je ruim twee weken lang kunt smullen van prachtige sportieve prestaties.

Om te zorgen dat je er niet koud invalt, kun je nu al luisteren naar een paar interessante podcasts die volledig in het teken staan van de Olympische Spelen. Van de NOS bijvoorbeeld. Maar ook het Algemeen Dagblad en Radio 538 hebben speciale podcasts in het leven geroepen die in het teken staan van Tokio. 

NOS Olympische Podcast

Uiteraard blikt de NOS al geruime tijd vooruit naar de Spelen. De NOS Olympische Podcast bestaat zelfs al sinds de zomer van 2020, vanaf het moment dat de Spelen oorspronkelijk zouden plaatsvinden.

Als wielerfan kun je onder meer luisteren naar interviews met Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen, Jan-Willem van Schip, Harry Lavreysen en Jeffrey Hoogland. Wat zijn hun verwachtingen, en hoe zijn ze de coronacrisis doorgekomen?

Maar beperk je vooral niet tot het wielrennen, want anders mis je heel veel mooie gesprekken die Henry Schut en Jeroen Stekelenburg ook nog hadden. Met toppers zoals Daphne Schippers, Epke Zonderland en Churandy Martina bijvoorbeeld. 

Ti-Ta-Tokio

Grote kans dat je Hidde van Warmerdam en Thijs Zonneveld al kent van hun wielerpodcast In het Wiel. Speciaal voor de spelen hebben ze nog een podcast opgericht, genaamd Ti-Ta-Tokio. In deze podcastserie spreken Van Warmerdam en Zonneveld met verschillende olympische sporters, waaronder de teamsprinters Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Roy van den Berg. 

De gesprekken gaan uiteraard over alles wat topsport zo mooi maakt: winst en verlies, de pijn van topsport, en de eeuwige twijfel.

Let’s Go Tokyo

Ook Radio 538 blikt vooruit naar de Olympische Spelen, en iedere werkdag hebben ze daarom een nieuwe podcast voor je klaarstaan van ongeveer een half uur. Peter Heerschop en Jelte van der Goot gaan daarin het gesprek aan met sporters, coaches en stafleden van Team NL. 

Natuurlijk hoor je waar de deelnemers het meest naar uitkijken, en hoe hun voorbereiding was voor Tokio. En uiteraard vertellen ze ook welke muziek daar een belangrijke rol bij speelt. Het blijft een radiostation tenslotte.

Gouden Greg

Als laatste mag Sporza natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Ook de Belgen schenken volop aandacht aan de Olympische Spelen, en ze doen dat onder meer met een tweedelige podcast over de gouden medaille van Greg van Avermaet. Die wegwedstrijd in Rio ben je vast nog niet vergeten, maar in de podcast kom je veel meer details te weten over die olympische race. Van de kip met rijst die Van Avermaet de hele week at bijvoorbeeld, omdat hij bang was om ziek te worden, tot aan de primitieve verkleedpartij op het strand, vlak voor de start.

Het eerste deel is al verschenen, en het tweede deel volgt binnenkort.