Overzicht: de wielerboeken van deze zomer

Overzicht: de wielerboeken van deze zomer

Zoals je gewend bent zet In de Kopgroep de nieuwste boeken over wielrennen voor je op een rijtje. Precies op tijd, want op die heerlijke, lange zomeravonden wil je natuurlijk wel iets te lezen hebben.

Verhalen uit de volgwagen

Verhalen uit de volgwagen

Sommige ploegleiders uit het verleden zijn uitgegroeid tot legendarische figuren. Neem Peter Post, Jan Raas of José de Cauwer. Maar hoeveel invloed heeft een ploegleider nou echt op het verloop van de koers, en welke plannen worden er gesmeed in de volgwagen? 

In Verhalen uit de volgwagen vertelt Lidewey van Noord over bijzondere samenwerkingen, tactische keuzes, minutieuze verkenningen, grandioze mislukkingen en snode scenario’s.

Verhalen uit de volgwagen vind je onder andere hier.

Straffe Touren

Straffe Touren

Van Wout van Aert op de Ventoux tot Eddy Merckx op de Tourmalet, van de eerste Leeuw van Vlaanderen in Roubaix tot Tom Boonen op de Champs Élysées… In Straffe Touren van Geert de Vriese (Bahamontes) lees je over meer dan honderd jaar Belgische successen in de Tour de France. En uiteraard werd dat geen dun boekje. 

Straffe Touren van Geert de Vriese is onder meer hier verkrijgbaar.

Incroyable!

Incroyable!

Straffe Touren is niet het enige nieuwe boek over de Tour. Ook in het zojuist verschenen Incroyable! van Thomas Olsthoorn lees je over de bijzondere verhalen van memorabele ritwinnaars, maar dan van de afgelopen tien jaar. Waarbij renners als Mathieu van der Poel, Annemiek van Vleuten en Fabio Jakobsen uiteraard niet ontbreken. Renners die vaak een lange weg moesten afleggen op weg naar hun moment van glorie in Frankrijk.

Incroyable! van Thomas Olsthoorn koop je onder meer hier.

Het plan

Het plan

Schrijver Nando Boers was drie jaar lang een ‘fly on the wall’ bij Team Jumbo-Visma. Tijdens races, trainingskampen en talloze meetings zag hij het team daardoor uitgroeien tot een van de meest succesvolle sportteams ter wereld. In Het plan beschrijft Boers die weg naar de top, die natuurlijk zijn bekroning krijgt met het winnen van de Tour, in 2022.

Het plan van Nando Boers bestel je onder andere hier.

Vlaams toppenboek voor de fiets

Vlaams toppenboek voor de fiets

Wie Vlaanderen op de fiets nog wilt ontdekken, kan zich met dit boek van Luc Verdoodt alvast goed voorbereiden. In Vlaams toppenboek voor de fiets vind je namelijk een ranking van honderd heuvels in Vlaanderen, met alle details die je over die toppen moet weten. 

Een mooie kans om je kennis bij te spijkeren dus. Want niet alleen de bekende heuvels zoals de Koppenberg komen voorbij, maar ook minder bekende toppen zoals de Vidaigneberg en de Hengstenberg.

Vlaams toppenboek voor de fiets is onder meer hier verkrijgbaar.

Foto intro: Unsplash

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via een van deze links, ontvangt In de Kopgroep een kleine commissie zonder extra kosten voor jou.