Ontwerp een fietsshirt en steun de missie van Qhubeka

Ontwerp een fietsshirt en steun de missie van Qhubeka

Hoe gaaf is dat? Je eigen fietsshirt ontwerpen, en kans maken op een plekje in de volgwagen van Team Qhubeka Assos. Het kan allebei, wanneer jij meedoet aan de competitie van Assos. Bovendien help je daar non-profitorganisatie Qhubeka ook nog eens mee.

Vanaf het nieuwe jaar gaat WorldTour-ploeg NTT Pro Cycling verder als Team Qhubeka Assos. En om dat te vieren vraagt kledingmerk Assos jou een limited edition jersey te ontwerpen.

Alle reden voor een feestje is er zeker. Lange tijd zag de toekomst van NTT Pro Cycling er namelijk slecht uit dit jaar, nadat hoofdsponsor NTT zijn vertrek bekend had gemaakt. Maar gelukkig kwam er toch nog goed nieuws, mede dankzij het Zwitserse Assos. Goed nieuws dus ook voor renners als Fabio Aru, Victor Campenaerts en Bert-Jan Lindeman.

Qhubeka

Naast Assos is Qhubeka dus opnieuw de naamgever van een WorldTour-ploeg. Al jaren is de organisatie verbonden aan het team dat ooit door het leven ging als MTN-Qhubeka en Dimension Data.

Een non-profitorganisatie als sponsor van een profploeg is heel bijzonder natuurlijk . Maar de missie van Qhubeka is dat ook. De organisatie helpt mensen in Afrika namelijk letterlijk vooruit door ze een fiets te geven. Waardoor medische hulp, werk en onderwijs beter bereikbaar zijn.

Het mooie is dat jij die missie van Qhubeka nu kan ondersteunen, door een shirt te ontwerpen voor Assos. Wint jouw ontwerp, dan zie je het shirt niet alleen terug in de collectie van Assos, maar bij de verkoop van ieder shirt gaat ook nog eens zestig euro naar Qhubeka. En met vijf verkochte shirts kan Qhubeka weer één fiets weggeven.

Zo doe je mee

Meedoen aan deze competitie is simpel. Je downloadt allereerst de lijntekening van het shirt, en gaat vervolgens aan de slag met het ontwerp. Of je nu kleurt, schildert of op de computer bezig gaat maakt niet uit, als je het ontwerp maar als jpeg, png of pdf inlevert. 

Wacht niet te lang, want je hebt tot en met 4 januari de tijd. Vervolgens kiest een vierkoppige jury vier shirt-ontwerpen, waarna een poll op Instagram zal bepalen wie de winnaar is. 

Goed om te weten: je ontwerpt dus een limited edition fietsshirt voor de collectie van Assos, niet het officiële race-shirt van het profteam.

Prijzen

Natuurlijk ondersteun je de missie van Qhubeka als je meedoet, maar er zijn ook hele mooie prijzen te winnen. De winnaar krijgt namelijk een plekje in de auto van Team Qhubeka Assos, tijdens een van de voorjaarsklassiekers. Maar ook een pakket aan kleding, ter waarde van zo’n tweeduizend euro. 

Voor de overige drie finalisten ligt er een hele mooie Assos-prijs van driehonderd euro te wachten.

Een prima tijdsbesteding dus, tijdens je kerstvakantie in lockdown. Op de website van Assos lees je exact hoe je meedoet. En op deze plek lees je meer over de missie van Qhubeka.

Foto: Unsplash / Assos