Nieuwe NOS-podcast duikt dieper in de wielermaterie

Nieuwe NOS-podcast duikt dieper in de wielermaterie

Het wielerseizoen zit erop, maar voor de sportredactie van de NOS is dat geen reden gelukkig om het onderwerp met rust te laten. Sinds deze maand kun je daarom luisteren naar De Wielerredactie. Een nieuwe podcast die actuele thema’s behandelt in het wielrennen.

Maakt profwielrennen wel gelukkig? Groeit het vrouwenpeloton niet te hard? En hoe goed doet Nederland het eigenlijk als wielerland? Het zijn slechts enkele vragen waar de redacteuren van de NOS zich de komende weken over buigen.

Geen voor- en nabeschouwingen dus in De Wielerredactie. Steven Dalebout, Stef Clement en Daan van den Berg gaan in deze nieuwe podcast juist in op vraagstukken waar ze tijdens het seizoen wat minder tijd voor hebben. En uiteraard komen de heren daarbij tot bijzondere inzichten, geholpen door experts en (ex-)profwielrenners.

Hartproblemen

Veel van de besproken thema’s zijn ook nog eens heel actueel. Zo behandelt de redactie in de tweede aflevering al de vraag waarom zoveel profwielrenners last hebben van hartproblemen. Een item dat veel het nieuws haalde de afgelopen tijd.

Deze aflevering en de allereerste – over broze botten bij (prof)wielrenners – kun je nu al beluisteren. De overige afleveringen verschijnen de komende weken, telkens op maandag. 

De Wielerredactie beluister je uiteraard via de bekende podcastkanalen. 

Foto: Unsplash