Dit moet je weten over de NL Gravel Series

Dit moet je weten over de NL Gravel Series

NL Gravel Series

Goed nieuws voor alle gravelfans: het NK gravel beviel vorig jaar zo goed, dat er dit jaar een complete NL Gravel Series is bedacht. Een vijftal wedstrijden in heel Nederland, waar je ook zelf aan kunt meedoen. Hier lees je alles wat je moet weten over deze serie, die binnenkort al van start gaat.

De opzet

De NL Gravel Series 2022 bestaat uit vijf races, met een overkoepelend klassement. Die wedstrijden vinden in het gehele land plaats: in Zandvoort, Meerveld, Banholt, Vorden en Epe. De race in Epe is meteen ook het NK van dit jaar. 

Mocht je denken, dat komt me bekend voor… dan klopt dat. Ook vorig jaar vond het NK plaats in Epe. Dit jaar is er echter wel een nieuw parcours, waarover binnenkort meer bekend wordt gemaakt. 

NL Gravel Series

Zelf meedoen

Begint het al te kriebelen als je leest over deze race-serie? Dan is het goede nieuws dat jij zelf kunt meedoen.

Uiteraard heb je een startlicentie nodig als je meedoet, en er is een maximaal aantal deelnemers per race, van 200. Voor iedere race zijn er twee klassen: heren en dames. De minimale leeftijd als je mee wilt doen is 16 jaar.

Tijdens de race zijn er punten te verdienen voor het klassement, en de tussenstand bepaalt de startvolgorde van iedere volgende race.

NL Gravel Series

De races ter plaatse meemaken

Wil jij deze races graag in het echt meemaken? Dan is dat uiteraard mogelijk. En de opzet leent zich daar ook uitstekend voor. De race bestaat telkens uit een korte omloop namelijk, waardoor je de koers als toeschouwer goed kan volgen. 

Uiteraard wordt er bij de start en finish verslag gedaan van de wedstrijden, en is er de mogelijkheid om wat te eten en drinken. Het ontbreekt je aan niks dus.

NL Gravel Series

GPS Ride

Naast iedere race is er ook telkens een GPS Gravel Ride waaraan je mee kunt doen. Als je dat leuk vindt dan kun je dus eerst zelf de omgeving verkennen en daarna de race kijken. De perfecte combinatie natuurlijk.

Let op: er is ook voor de GPS Gravel Ride een maximaal aantal deelnemers (200). Meld je dus op tijd aan als je mee wilt doen. Dat kan op de website van de NL Gravel Series. En daar lees je uiteraard ook meer over alle events.

Foto’s: In de Kopgroep