Bekijk ze hier: de nieuwe nationale kampioenstruien

Bekijk ze hier: de nieuwe nationale kampioenstruien

Het vorige weekend werd er in heel wat landen gestreden om het nationale kampioenschap. En dus is het in de week die daarop volgt traditiegetrouw uitkijken naar de nieuwe kampioenstruien. Wie goed zijn best deed, kon al er al heel wat spotten in het peloton. Hoog tijd dus voor een overzicht.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel kreeg deze week zijn pakketje opgestuurd van sponsor Kalas, en zijn nieuwe outfit lijkt sterk op die van twee jaar geleden. De befaamde witte broek is echter nog niet gesignaleerd. Maar dat zal een kwestie van tijd zijn…?

Anna van der Breggen

Hoe de kampioenstrui van Anna van der Breggen eruit zou zien blijft gissen, aangezien de winnares op de VAM-berg deze week ook het Europees kampioenschap op de weg won.

Luis León Sánchez (Spanje)

Luis Léon Sánchez gaat al aardig wat jaartjes mee als prof, maar hij mocht voor het eerst in zijn carrière de Spaanse trui aantrekken op het podium in Baeza. De voormalige renner van Rabobank toonde zijn trui met trots, tijdens de start van de Tour in Nice.

Mavi Garcia (Spanje)

Mavi Garcia toonde tijdens de Europese kampioenschappen haar stijlvolle nieuwe trui, met bescheiden Spaanse vlag.

Arnaud Démare (Frankrijk)

Heel wat wielerliefhebbers zullen het er over eens zijn dat de Frans kampioen van 2020 een van de mooiste kampioenstruien draagt in het peloton. Zijn team gaat zelfs zover dat het de sponsor van de trui haalt.

Giacomo Nizzolo (Italië)

Giacomo Nizzolo is de man in vorm. Dat bewees hij op het nationale kampioenschap, maar ook op het EK deze week. Sinds woensdag mag hij zich de nieuwe Europees kampioen noemen, en dus zullen we de Italiaanse kampioenstrui vanaf nu niet meer zien. Jammer, want de klassieke trui mag er zeker zijn.

Kasper Asgreen (Denemarken)

Kasper Asgreen liet dit voorjaar al zien dat hij in vorm was, met zijn winst in Kuurne-Brussel-Kuurne. Tijdens het Deens kampioenschap wist hij zijn tweede hoofdprijs van dit seizoen binnen te halen. Grappig detail: Asgreen neemt de titel en kampioenstrui over van ploeggenoot Michael Mørkøv.

Emma Norsgaard Jørgensen (Denemarken)

Eenvoud siert, bewijst Emma Norsgaard Jørgensen maar weer eens, met haar zeer stijlvolle kampioenstrui. De pas 21-jarige kampioene mocht de trui voor het eerst showen in La Course.

Christine Majerus (Luxemburg)

De Luxemburgse Christine Majerus wist haar titel te verlengen, en hoefde zodoende niet te wachten op haar nieuwe truitje.

Stanisław Aniołkowski (Polen)

De kampioenstrui van Stanisław Aniołkowski is erg subtiel. Te subtiel? De Poolse renner die voor het development team van CC uitkomt zal er niet minder trots op zijn.

Viktor Filutás (Hongarije)

Hongaars kampioen Viktor Filutás gaat voor de klassieke combinatie, bestaande uit een zwarte broek en de vlag over het gehele shirt.

Mie Bjørndal Ottestad (Noorwegen)

Dit is de kampioensoutfit van de pas 23-jarige Mie Bjørndal Ottestad. Hoe haar dat staat is nog even afwachten.

Adam Ťoupalík (Tsjechië)

Kledingmerk Kalas was niet alleen druk met het truitje van Mathieu van de der Poel. Ook Tsjechisch kampioen Adam Ťoupalík kreeg een nieuwe, stijlvolle outfit. Eentje die hem niet onbekend voor zal komen, Ťoupalík was namelijk ook al eens nationaal kampioen bij de junioren.

Juraj Sagan (Slowakije)

Helemaal links op de foto staat Juraj Sagan in zijn nieuwe, voornamelijk witte kampioenstrui. Het is al de vierde keer dat de Slowaak de nationale trui om zijn schouders mag doen.

Rui Costa (Portugal)

Rui Costa werd voor de tweede keer in zijn carrière nationaal kampioen op de weg. Natuurlijk is zijn nieuwe shirt voorzien van de regenboogkleuren, als wereldkampioen van 2013. Je zult de trui niet zo snel herkennen in het peloton, maar stijlvol en subtiel is-ie wel.