Lente-leesvoer: deze wielerboeken zijn nieuw

Lente-leesvoer: deze wielerboeken zijn nieuw

Stelvio

Wegdromen over de koers en over legendarische cols doe je met deze vijf wielerboeken, die onlangs verschenen.

‘Ze zin doa!’

Ze zin doa!

Kuurne-Brussel-Kuurne werd de afgelopen maand voor de 75e keer verreden, en dat wordt gevierd met dit fraaie boek met hardcover. In ‘Ze zin doa!’ (wat natuurlijk heerlijk West-Vlaams is) kom je alles te weten over de bijzondere edities die er waren, aan de hand van korte verhalen, anekdotes en heel veel fraaie foto’s.

Het jubileumboek is onder andere hier verkrijgbaar. 

De Race naar de top

De race naar de top

De snelle opmars van Intermaché-Wanty-Gobert kan je niet zijn ontgaan als je regelmatig naar de koers kijkt. Met aanvallend koerswerk wist deze underdog in het wielrennen de afgelopen jaren door te groeien naar een solide ploeg, met aansprekende renners als Van der Hoorn, Van Poppel, Girmay en Kristoff.

In ‘De race naar de top’ lees je de mooiste verhalen van deze ploeg met grote ambities. Je koopt het boek onder andere hier.

The Wolfpack Years

The Wolfpack Years

Hoe The Wolfpack de afgelopen jaren uitgroeide tot een fenomeen in de koers, lees je in The Wolfpack Years. Ruim achthonderd koersen (!) won de formatie de afgelopen twintig jaar, waaronder twintig monumenten, en heel wat wereldtitels. Geen wonder dus dat het boek zo omvangrijk is geworden, met meer dan 400 pagina’s.

Alle historische momenten komen uiteraard voorbij, met foto’s uit het archief en interviews met de hoofdrolspelers.

The Wolfpack Years is vanaf nu verkrijgbaar, onder meer op deze plek.

Fabio & Julius

Fabio & Julius

Fabio & Julius vertelt het aangrijpende verhaal van twee jonge renners, die ploeggenoten worden, en vervolgens bevriend raken. 

Acht jaar lang volgde schrijver Menno Haanstra Fabio Jakobsen en Julius van den Berg, en in dit boek lees je over de dromen van beide renners, de vriendschap tussen de twee en het harde bestaan als profwielrenner.

Fabio & Julius is hier onder meer te koop.

Mythische Cols – Hors Catégorie

Mythische Cols - Horse Catégorie

‘Mythische Cols – Hors Catégorie’ is een vernieuwde versie van ‘Mythische Cols’, waarin schrijver 

Frederik Backelandt nu twintig extra cols beschrijft, waaronder de Furkapass en de Gotthard Pass. 

Hoe het is om deze legendarische cols te fietsen, lees en zie je in dit omvangrijke koffietafelboek van 300 pagina’s. Vanaf 15 maart is deze uitgave onder meer hier te verkrijgen.

Foto bij intro: Unsplash

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links dan betaal je niks extra, maar je steunt In de Kopgroep er wel mee.