Vers van de pers: 5 nieuwe boeken over wielrennen

Vers van de pers: 5 nieuwe boeken over wielrennen

Ook aan het begin van dit nieuwe wielerseizoen zijn er weer een aantal interessante boeken verschenen over wielrennen. In de Kopgroep zet ze zoals je gewend bent op een rijtje.

Ik ben renner – Nando Boers

Ik ben renner - Nando Boers

In Ik ben renner lees je alle verhalen die Nando Boers ooit schreef voor wielertijdschrift De Muur. Vijfendertig interviews zijn het in totaal – met ondermeer Tom Dumoulin, Marianne Vos en Tom Boonen. En dat levert een omvangrijk boek op van maar liefst 784 pagina’s. Een echt standaardwerk kun je dus wel zeggen, en het perfecte cadeau ook voor een wielerfan. 

Ik ben renner kun je hier ondermeer aanschaffen.

Regenboog – Julian Alaphilippe

Regenboog - Julian Alaphilippe

In Regenboog blikt Julian Alaphilippe terug op een bijzondere jaar in de regenboogtrui. Vanaf het moment dat hij wereldkampioen wordt in Imola (2020) tot aan het wereldkampioenschap in Leuven, waar hij zijn titel verlengt. Slechts zes wielrenners deden hem dat ooit na. 

Het Franse wielerfenomeen vertelt uiteraard over zijn successen en tegenslagen, maar ook over zijn ploeggenoten en familie, zijn dagelijkse leven en zijn passies.

Regenboog van Julian Alaphilippe koop je onder andere op deze plek.

The Wolfpack Way – Wout Beel

The Wolfpack Way - Wout Beel

Het is inmiddels een goede traditie dat er ieder jaar aan het eind van het seizoen een fotoboek verschijnt van The Wolfpack. The Wolfpack Way is de nieuwste uitgave in deze serie, en uiteraard is dat een terugblik op het seizoen 2021. 

Nog één keer zie je alle koersen voorbij komen, inclusief beelden van voor en na de wedstrijd. En fotograaf Wout Beel volgde de renners ook op de momenten dat ze niet in koers zijn.

The Wolfpack Way is een Engelse uitgave, en dankzij de uitvoering met hardcover is het wederom een echt koffietafelboek geworden voor de fans.

Dit fotoboek is hier ondermeer te koop.

Onsterfelijke Wielerhelden – By Greg

Onsterfelijke wielerhelden - By Greg

Onsterfelijke Wielerhelden neemt je mee in de geschiedenis van het wielrennen, met portretten en anekdotes van talloze wielrenners uit heden en verleden. Zo komt bijvoorbeeld de zware knieschijfbreuk van Johan Museeuw voorbij, maar lees je ook hoe Jan Raas het peloton bespeelde, om heelhuids over de bergen te komen in de Tour de France.

Tenslotte komen natuurlijk ook de wielerhelden van nu aan bod, zoals Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Onsterfelijke Wielerhelden koop je onder andere hier.

Ride – De mooiste 100 fietstochten ter wereld

Ride - De 100 mooiste fietstochten ter wereld

Dit hardcover koffietafelboek bevat honderd fietstochten geselecteerd door fietsjournalisten en bikepackers. Elke route kun je ook nog eens tot in detail bestuderen, met praktische informatie, topografie en bezienswaardigheden onderweg.

Iconische plekken als Alpe d’Huez komen aan bod, maar ook routes waar je waarschijnlijk nog nooit aan dacht. Bijvoorbeeld een tocht dwars door Afrika, van noord naar zuid, of een bikepackersroute over de steppe van Mongolië.

Ride is ondermeer hier verkrijgbaar.

Op zoek naar nog meer boeken over wielrennen? Check dan ook dit overzicht.

Afbeelding: Uitgeverij Spectrum