Leesvoer voor de lente: 5 nieuwe boeken

Leesvoer voor de lente: 5 nieuwe boeken

nieuwe boeken over wielrennen

De lente is begonnen, de mooiste tijd om flink wat kilometers te maken. En zit je eenmaal in je herstelmodus, dan is het natuurlijk heerlijk om even tot jezelf te komen met een goed boek.

Bij deze daarom een overzicht van de meest recente boeken over wielrennen, die deze lente verschenen.

Altijd Koers

Altijd Koers - Thijs Zonneveld

Altijd Koers is de nieuwste verhalenbundel van Thijs Zonneveld, over het knotsgekke wielerjaar 2020.  Het seizoen dat aan het eind van de zomer opnieuw begon, en waarbij er in honderd dagen een compleet programma werd afgewerkt. Zonneveld bekeek het soms van dichtbij, en soms in zijn inmiddels bekende joggingbroek vanaf de bank. Wat hem daarbij het meest fascineerde lees je uiteraard terug in Altijd Koers.

Dit boek is onder meer verkrijgbaar bij Bol.com.

Cycling Hotspots

Cycling Hotspots - Frederick Backelandt

Cycling Hotspots van Frederick Backelandt geeft je de kans om nu alvast te bedenken waar je straks weer gaat fietsen, als de crisis ons niet langer beperkt om te gaan reizen. Het maakt daarbij niet uit wat je zoekt: de perfecte wegen in Spanje, de schoonheid van Toscane, of de legendarische cols in Frankrijk. Aan afwisseling geen gebrek, en je hoeft zelfs niet altijd ver te gaan. Hotspots Valkenburg en Oudenaarde zijn daarvan het bewijs.

Cycling Hotspots is onder andere hier verkrijgbaar.

Surplace

Surplace - Gio Lippens - José de Cauwer

In Surplace blikken Gio Lippens en José de Cauwer terug op het vreemdste jaar in de wielergeschiedenis. Met een voorjaar zonder koers, en een seizoen dat dankzij de veerkracht van renners, ploegleiders en organisatoren langzaam weer op gang kwam. Beide wielervolgers beschrijven de spetterende finale die volgde, en filosoferen ook nog over de toekomst van het wielrennen. 

Surplace is onder meer te koop bij Bol.com.

Ga op de fiets – 15 routes door Europa

Ga op de Fiets - Laura Maat - Irene Maaskant

Wanneer je verlangt naar avontuur, dan hoef je eigenlijk alleen maar op je fiets te stappen. Laura Maat en Irene Maaskant bewijzen hoe eenvoudig het is in ‘Ga op de fiets’. In de zomer van 2019 vertrokken zij voor een trip van zeven maanden, dwars door Europa. De routes die ze aflegden vind je terug in dit boek, samen met de avonturen die ze beleefden.

Ga op de fiets is hier per direct verkrijgbaar.

The Cycling Chef – Recipes for Getting Lean and Fuelling the Machine

Recipes for Getting Lean and Fuelling the Machine

Recipes for Getting Lean and Fuelling the Machine is het tweede receptenboek van chef-kok Alan Murchison. Drie restaurants met een Michelin ster had de voormalige atleet ooit in zijn bezit, waarna hij ook nog eens de voedingsdeskundige werd van British Cycling. 

In dit boek vol recepten lees je wat je moet eten om af te vallen en om je streefgewicht te behouden, maar ook hoe je het beste uit je voeding haalt voor optimale prestaties.

Het boek dat in het Engels is geschreven, is onder andere hier te koop.

Op zoek naar nog meer boeken over wielrennen? Check dan ook dit overzicht.