4 redenen waarom fietsen en netwerken goed samengaan

4 redenen waarom fietsen en netwerken goed samengaan

Wielrennen is een heerlijke activiteit om je hoofd leeg te maken, of juist om aan je gezondheid te werken. Dat het daarnaast een hele fijne manier is om te netwerken, in meerdere opzichten, ontdekken ook steeds meer wielerliefhebbers. 

Het nuttige met het aangename verenigen is altijd een goed idee, of het nu over netwerken gaat of wat anders. Niet alleen omdat je daar tijd mee bespaart, maar vooral omdat je veel meer resultaat boekt als je met iets leuks bezig bent.

Netwerken kan natuurlijk op een borrel of tijdens een event. Maar als je het combineert met je favoriete hobby, dan haal je daar zeer waarschijnlijk nog meer uit. En wel om de volgende redenen.

Ongedwongen

Spreek je samen af om te gaan fietsen, dan is dat een hele fijne, informele manier om elkaar te spreken. En ook al heb je het vooral over werk, je houdt het gesprek automatisch luchtiger door de setting. Het zal als vanzelf veel over fietsen gaan, en honderd andere dingen als je dat wilt, op een hele relaxte wijze.

Gedeelde passie

Wanneer je een interesse deelt met iemand dan heb je al snel een band met die persoon. En juist naar die klik ben je op zoek tijdens het netwerken. De kans is groot dat je hele interessante gesprekken hebt samen, als je allebei gek bent van fietsen. Ook als die gesprekken uiteindelijk over je werk gaan. 

Ideeën en inspiratie

Het is wetenschappelijk bewezen dat beweging je hersenen stimuleert. De reden is eigenlijk heel simpel. Als je beweegt dan gaat je bloed sneller stromen, en dat zorgt ervoor dat je hersenen meer zuurstof krijgen. Ook de stofjes die je lichaam aanmaakt tijdens een fietstocht geven je een positief gevoel. Het resultaat is dat je beter kunt focussen, creatiever bent en lekkerder in je vel zit.

Netwerken terwijl je fietst in de natuur zorgt sowieso voor veel meer inspiratie dan een gesprek aan een tafel, in een steriel kantoorgebouw. En dat zul je merken aan de uitkomst van zo’n gesprek.

Het is leuk, los van de uitkomst

Een zakelijke afspraak kan altijd tegenvallen, om wat voor reden dan ook. Natuurlijk is dat jammer van je kostbare tijd. Maar als je tegelijkertijd ook een mooi stuk hebt gefietst, dan voelt het waarschijnlijk veel minder als verloren tijd. Je hebt in ieder geval iets leuks gedaan en wie weet heb je nog nieuwe inzichten gekregen ook.

Tips bij het afspreken

Uiteraard gaat het er tijdens het netwerken niet om hoe hard je fietst. Maar van te voren een route plannen en afspreken hoe lang je ongeveer gaat fietsen is wel heel verstandig. Dan hoef je onderweg niet na te denken over de route, en weet je zeker dat je op tijd weer terug bent.

Ook kun je dan meteen plannen of je begint of eindigt met koffie, of onderweg nog ergens een stop maakt.

Tot slot check je ook nog even het weer natuurlijk, als je slim bent. Want ook al heb je een regenjas, en ben je niet van suiker, niemand houdt van netwerken in de regen.

Foto: Coen van den Broek