Kijktip: Mbogi Amani – Breaking Down Barriers

Kijktip: Mbogi Amani – Breaking Down Barriers

Het afgelopen jaar vond de allereerste Migration Gravel Race plaats in Kenia, dwars door de adembenemende Masai Mara. In Mbogi Amani zie je hoe die race verliep, maar je hoort vooral ook waarom deze wedstrijd zo belangrijk is.

Aan de prachtige uitzichten lijkt geen einde te komen in de Masai Mara. Maar dat maakt de Migration Gravel Race dwars door het natuurreservaat niet minder zwaar voor de deelnemers. De race bestaat uit vier etappes, over in totaal 650 kilometer ruig terrein, met zo’n 8.000 hoogtemeters.

In Mbogi Amani gaat het uiteraard over de race zelf. Maar daarnaast vertellen de deelnemers en organisatoren vooral ook over hun hoop en dromen, en over de potentie die de wielersport heeft in Afrika.

Mede dankzij dit event kan er meer en meer een fietscultuur ontstaan, hopen de initiatiefnemers. Dat (voormalige) profs als Laurens ten Dam en Ian Boswell meedoen, is dan ook ontzettend belangrijk. Want wat Afrikaanse talenten op dit moment het meest missen is de kans om zich in eigen land te meten met de beste wielrenners ter wereld. 

Hierboven bekijk je de volledige film die door Lian van Leeuwen werd gemaakt.