Je laatste kans dit jaar op een rondje IJsselmeer

Je laatste kans dit jaar op een rondje IJsselmeer

Afsluitdijk.

Het rondje IJsselmeer is een klassieker, die je als wielrenner minstens één keer gereden moet hebben. Sommigen maken er zelfs een jaarlijkse traditie van. Wie de route van minstens 250 kilometer dit jaar nog wil rijden, heeft nog enkele zondagen de kans.

Helaas is de Afsluitdijk de komende drie jaar voor fietsers afgesloten wegens werkzaamheden aan de dijk en sluizen. Een protest en een petitie van enkele organisaties zorgden er echter voor dat er Kamervragen werden gesteld over de sluiting. Met als resultaat dat de dijk dit jaar in de zomerperiode voor fietsers enkele keren open mag. 

Laatste kans

Natuurlijk is deze tijdelijke openstelling maar een kleine tegemoetkoming voor alle liefhebbers die graag over de Afsluitdijk willen fietsen. Maar het is een kans die je zeker moet grijpen, als je dit jaar nog een rondje IJsselmeer wilt doen. 

De komende twee jaar zal opnieuw worden bekeken of een tijdelijke opstelling mogelijk is, maar een garantie is er allerminst. Markeer dus in je agenda: 21 juli, 4 augustus en 18 augustus. 

IJsselmeer Challenge

Op die laatste dag – 18 augustus – kun je ook deelnemen aan een toertocht rondom het IJsselmeer, tijdens de IJsselmeer Challenge. De langste route van deze georganiseerde tocht is 300 kilometer en met je deelname draag je ook nog bij aan de gehandicaptensport. Meer informatie over de IJsselmeer Challenge vind je hier.   

Wegens de werkzaamheden blijft het fietspad van de Afsluitdijk tot 1 april 2022 gesloten. Wie de dijk in die periode toch wil passeren met de fiets – buiten bovenstaande data – kan gebruik maken van een gratis fietsbus. Die bus rijdt één keer per uur. Meer informatie over de werkzaamheden lees je hier.

Foto: WikiMedia

Join the discussion