Jumbo-Visma veilt 25 unieke items uit de Tour de France

Jumbo-Visma veilt 25 unieke items uit de Tour de France

Veiling Jumbo-Visma

Van het shirt van Jonas Vingegaard tot aan het kaderplaatje van Wout van Aert. Op maar liefst vijfentwintig Tour-items van Jumbo-Visma kun je nu een bod uitbrengen, en de opbrengst gaat naar Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Jumbo-Visma deed het zoals je weet erg goed de afgelopen Tour de France. Ondanks flink wat pech aan het begin van de ronde, ging de Nederlandse WorldTour-ploeg alsnog naar huis met vier etappe-overwinningen en een podiumplaats.

Die Tour mag dan historie zijn inmiddels, maar jij kan er nu een heel fraai aandenken aan overhouden. En dan gaat het niet over zomaar wat merchandise, maar over vijfentwintig unieke items die echt uit de Tour zijn meegenomen. 

Wat dacht je van de roadsuit van Primož Roglič bijvoorbeeld, het kaderplaatje van Wout van Aert, of de handschoenen van Robert Gesink? De meeste items zijn bovendien voorzien van een echtheidscertificaat en in sommige gevallen ook nog gesigneerd door de renners van Jumbo-Visma.

Veiling Jumbo-Visma
Het Tourshirt van Jonas Vingegaard.

Het allermooiste van de veiling is dat de opbrengst ook nog eens naar het goede doel gaat, en dat is Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met geldzorgen toch kunnen sporten. Doe jij het hoogste bod in de veiling, dan maak je dus niet alleen jezelf heel erg blij.

De veiling is gisteren begonnen, maar er wordt al druk geboden op de veilingsite Catawiki. En vooral de attributen van Wout van Aert lijken op dit moment erg populair. Op zijn roadsuit is bijvoorbeeld al duizend euro geboden binnen één dag. Geen verrassing natuurlijk, want de Belgische alleskunner was een van de smaakmakers van deze Tour de France. 

De veiling van Jumbo-Visma sluit op 1 augustus. Je hebt dus nog een ruime week om ook een bod op je favoriete item uit te brengen.

Foto: Jumbo-Visma