Inspirerend: alles achterlaten voor een leven op de fiets

Inspirerend: alles achterlaten voor een leven op de fiets

Velen dromen ervan. Je drukke stressvolle baan opzeggen, je huis verkopen en het avontuur tegemoet gaan. Jesse Carlsson en Sarah Hammond uit Australië doen het, op de fiets. Hun motto: tent is the new rent.

Zowel Jesse als Sarah zijn ervaren avonturiers, als deelnemers én winnaars van ultra-endurance races. Extreem lange afstandswedstrijden waarbij je volledig op jezelf bent teruggeworpen. 

Jesse won the Trans Am en is oprichter van de Race to the Rock. Sarah is de winnaar van alle drie de edities van de Race to the Rock.

Ervaringen verzamelen

Maar hun grootste avontuur? Dat is net begonnen, nu ze huis en haard hebben achtergelaten en hun hele boeltje hebben verkocht en weggegeven. Klaar zijn ze voor het fietsavontuur van hun leven. Waar het niet meer draait om het hebben van spullen, maar het verzamelen van ervaringen.

Jesse omschrijft het treffend in de film. ‘We leven in een wereld met alle gemakken en comfort. En toch zijn er steeds meer mensen die er afstand van willen nemen.’ Volgens Sarah gaf het veel voldoening om gedag te zeggen tegen al hun spullen. En om het huis in te ruilen voor een tent. Want dat is het nieuwe motto voor beiden: ‘Tent is the new rent.’

Jesse en Sarah proosten op het avontuur.
Jesse en Sarah onderweg tijdens het avontuur van hun leven.

NorthSouth

Het kleine onafhankelijke outdoor-kledingmerk NorthSouth maakte een prachtig portret van het stel, dat je hierboven kunt bekijken, en wat je zeker zal inspireren. Als roadtrip, én als voorbeeld dat je altijd je dromen moet najagen. ‘Living dangerously’ aldus Jesse.

De twee hebben een eigen YouTube-kanaal, waar je hun avontuur kunt blijven volgen. Daarnaast zijn Jesse en Sarah te volgen op Instagram.

Foto’s en film: NorthSouth