8 herkenbare gedachten als je tegen de wind in fietst

8 herkenbare gedachten als je tegen de wind in fietst

Soms zit-ie mee en soms zit-ie tegen… En dan hebben we het over de wind natuurlijk! Soms blaast hij heerlijk in je rug, en soms lijkt hij je terug te willen sturen naar waar je vandaan kwam. In dat laatste geval zul je waarschijnlijk vaak een van de volgende gedachten hebben.

Dit lijkt me wat meer dan een ‘matige wind’

Voordat je op de fiets stapte, keek je snel nog even naar de weersverwachting. Je las iets over een matige wind, en dat klonk goed. Eenmaal op de fiets vraag jij je af of je daadwerkelijk het weerbericht van Nederland hebt gelezen… Matig? Zeg maar stevig!

Ai… Deze kopbeurt ga ik niet lang volhouden

Dat het stevig waait had je meteen al in de smiezen toen je je neus buiten de deur stak. Maar eenmaal onderweg met een groepje, gaat het wel. Tot het moment dat jij op kop komt en de rest op sleeptouw mag nemen. Die wind!

Uiteraard laat jij je niet kennen, en je ploegt dus voort… Nog heel even volhouden, tot die boerderij daar in de verte. Of misschien heel ietsje verder. Een ding is zeker: dit wordt geen lange kopbeurt.

Had ik net ook niet wind tegen?

De wind blaast al een tijdje behoorlijk vervelend je kant op. En welke kant je voor je gevoel ook opstuurt, die wind blijft maar tegen staan. Alsof iemand een slechte grap met je uithaalt. 

Twee opties zijn mogelijk natuurlijk. Er is sprake van een veranderlijke wind, of je beeldt het je allemaal in en je bent ernstig uit vorm. Dat laatste is uiteraard niet te hopen.

Daar gaat m’n gemiddelde…

Een lekker gemiddelde kun je vandaag wel op je buik schrijven, is je eerste gedachte. Maar je geeft je niet zomaar over. En dus begin je te buffelen. Maar al doe je nog zo je best, het gemiddelde blijft maar kelderen. Alsof je bezig bent aan een beklimming. 

Gelukkig maar dat het op de terugweg eerder voelt alsof je een motortje in je fiets hebt zitten. Dat compenseert lekker!

Slechte benen vandaag!

De moraal die je thuis nog had, lijkt rap vervlogen in de wind. Je boort als een malle, maar je tempo zakt alleen maar. Wat een ellende!

Dat wordt minstens een week herstellen van dit rondje, denk je onderweg. Een bevrijdende gedachte volgt pas wanneer je eindelijk wind mee hebt. Gelukkig… Het was gewoon de wind.

Hier word je sterker van

Tenminste, je doet je best om jezelf daarvan te overtuigen. En ondertussen duik je nog wat verder over je stuur. Verstand op nul denk je bij jezelf, terwijl je verder ploegt.

Misschien toch maar een korter rondje

Je had grote plannen vandaag, maar die worden stevig op de proef gesteld nu je op de fiets zit. De wind die in je gezicht blaast is namelijk niet mals. Uiteraard fiets je door… maar iedere zijweg die je ziet, waardoor je eerder thuis bent, lonkt naar je. Zal ik toch…

Dit was een slecht idee!

Met twee handen hou je angstvallig je stuur vast, in afwachting van de volgende rukwind. Bladeren vliegen om je oren en het is verdacht stil op straat. Qua mensen dan, want de wind giert erop los. Welke code was dit ook alweer? 

Je blijft eigenwijs doortrappen uiteraard, maar belooft jezelf wel om voortaan beter naar de waarschuwingen te luisteren. Dit was me een slecht idee namelijk!

Foto: Unsplash