Leuk en simpel: maak een heatmap van al je Strava-ritten

Leuk en simpel: maak een heatmap van al je Strava-ritten

heatmap

Benieuwd hoe een heatmap eruit zou zien van al jouw ritten op Strava? Met de gratis online tool van StatsHunters krijg je binnen no-time zo’n overzicht.

Heatmaps zijn natuurlijk niet nieuw. Maar het blijft wel razend interessant om op één plattegrond te zien waar je overal gefietst hebt. Mooi dus dat Strava zelf een ingebouwde functie heeft om zo’n persoonlijke heatmap te maken. Het enige nadeel: je hebt hiervoor wel een betaald abonnement nodig.

Heb je dat niet, dan zijn er echter ook alternatieven. Met verschillende gratis tools kun je namelijk binnen enkele minuten zo’n overzicht tevoorschijn toveren. StatsHunters is zo’n programma. 

Een extra voordeel van dit programma is dat je heel veel filtermogelijkheden hebt. Zo is StatsHunters bijvoorbeeld ook heel handig als je van enkele losse ritten een totaaloverzicht wilt maken. Bijvoorbeeld van een fietsvakantie of een bikepacktrip.

Daarnaast kun je ook nog heel veel statistieken bekijken. Bijvoorbeeld op welk tijdstip en welke dag je gemiddeld het meest actief bent. En hoeveel kilometers je gefietst hebt per maand en jaar. 

Statistieken van StatsHunters

Hoe het werkt

Het gebruik van StatsHunters is heel erg simpel, en je hoeft er zelfs niks voor te downloaden. Het enige wat je wel moet doen is toestemming geven voor het delen van je Strava-gegevens. Zonder die toestemming kan het programma geen data inladen namelijk.

Zodra StatsHunters aan de slag gaat met het inladen van al jouw ritjes, dan kun je waarschijnlijk wel even koffie gaan halen. Zeker als je een fanatieke fietser bent, en al heel wat jaartjes rondfietst. Het programma doet dat inladen trouwens op de achtergrond, dus je kan in de tussentijd ook gewoon je telefoon of laptop blijven gebruiken.

Zie je allemaal groene vinkjes, dan is StatsHunters helemaal klaar. Tijd om te genieten van het prachtige overzicht! En om alle filtermogelijkheden te ontdekken, want die zijn er veel. Zowel voor je heatmap als je statistieken.

Een leuke extra functie is dat je eenvoudig kunt ontdekken in welke gemeenten in Nederland of België je al eens hebt gefietst. Die regio’s kun je een accentkleurtje geven namelijk. In het overzicht met statistieken zie je zelfs hoeveel gemeenten dat zijn, en hoeveel procent je nog te gaan hebt.

Het resultaat exporteren

Tenslotte kun je de heatmap of een selectie van je ritten ook bewaren als route of afbeelding. Heb je een meerdaagse tocht gereden en wil je de gps-route met iemand delen, dan is dat dus heel eenvoudig.

Een kunstwerkje maken van een activiteit (en delen via social media) is ook heel simpel. Je selecteert daarvoor een foto en een activiteit, en StatsHunters maakt er een totaalafbeelding van die je vervolgens nog wat kunt aanpassen.

Zin om zelf aan de slag te gaan? Hier vind je deze handige tool.

Afbeeldingen: StatsHunters