6 handige plekken om te schuilen tijdens je rit

6 handige plekken om te schuilen tijdens je rit

Jezelf nat laten regenen terwijl het niet nodig is? Nergens goed voor natuurlijk. Maar waar ga je als wielrenner snel even schuilen als het ineens met bakken uit de lucht komt? Deze 6 plekken zijn dan bij uitstek geschikt. 

Ga je schuilen trouwens, doe dat dan wanneer je nog niet natgeregend bent. Met natte kleren aan koel je snel af namelijk als je stilstaat.  

Is het te koud of heb je gewoon geen zin om stil te staan, dan zijn deze plekken ook erg handig om even rustig je regenjasje aan te trekken. 

Bushokje

Bushokjes zijn ideaal als je als wielrenner even wilt schuilen. Je vindt ze op ontzettend veel plekken, direct langs de weg, en je kunt er vaak nog zitten ook. Een ander pluspunt van veel bushokjes is dat je vaak redelijk goed beschermd bent tegen de wind.

Brug of tunnel

Je zult er normaal nooit aan denken om hier af te stappen, maar onder een brug of in een tunnel kun je tijdens een fikse bui prima schuilen.

Let er alleen wel op dat je afstapt op een veilige plek. Ga dus alleen onder een brug of in een tunnel staan als je goed zichtbaar bent, en als het een rustige weg is. Is er een stoep? Dan neem je daar natuurlijk plaats. 

Nadeel van deze plek is dat er soms veel wind staat. Is dat het geval, dan wil je hier niet te lang blijven staan.

Fietsenstalling

Ook een fietsenstalling doet het vaak prima als plek om even te schuilen. Het is alleen soms even goed om je heen kijken om er een te ontdekken. Tip: je vindt ze vaak bij grote, openbare gebouwen.    

Zorg er alleen ook hier voor dat je niemand in de weg staat, en zoek een rustig hoekje.

Tankstation

Je komt ze helaas wat minder vaak tegen, maar ze zijn wel de ideale plek om even te schuilen. Ten eerste omdat je ze direct langs de weg vindt natuurlijk, maar ook omdat je er vaak wat kunt eten of drinken. Wat wil je nog meer?

Luifel of afdakje

Ben je in het centrum van een stad of dorp? Dan tref je het, want dan zijn er meestal heel wat opties om te schuilen. En als er winkels in de buurt zijn, dan is er meestal wel een luifel waaronder je even kunt parkeren. Ga je hier staan, houd er dan wel rekening mee dat je geen ingang verspert.

Grote boom

Niet de beste keuze in dit rijtje, maar soms moet je gaan voor de minst slechte optie als er verder niks is. Bovendien houdt een grote boom met een flink bladerdak je nog verrassend droog als het net begint te regenen. Een goede optie dus voor een korte stop.

Stoppen onder een boom is ook handig om even rustig je regenjasje aan te trekken, alvorens je verder gaat.

Ga alleen nooit onder een boom staan als het onweert, want dat is juist erg gevaarlijk. De bliksem kan hier eenvoudig inslaan namelijk. In dit artikel lees je meer tips voor als het onweert.

Ook tijdens een storm – wanneer dode takken uit bomen waaien –  is het een slecht idee om te schuilen onder een boom. Kies dan voor een gebouw, of fiets zo snel mogelijk naar huis.

Slechte plekken

Er zijn natuurlijk nog meer plekken waar je tijdens het fietsen kort even kunt schuilen. Let er alleen op dat je dat niet doet op een plek waar het eigenlijk niet de bedoeling is. Op een privéterrein bijvoorbeeld, of op een plek waar je niet met een fiets mag komen. Op die manier voorkom je een hoop ergernis en onveilige situaties.

Foto’s: Unsplash