De Giro Rosa 2019 in 10 tweets

De Giro Rosa 2019 in 10 tweets

Annemiek van Vleuten

Dat Annemiek van Vleuten op imponerende wijze de Giro Rosa op haar naam schreef, kan je niet zijn ontgaan. De tiendaagse ronde van Italië werd sowieso een Nederlands feestje. Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen waren samen goed voor zeven(!) etappezeges. Het spektakel leidde tot mooie uitspraken op Twitter.

‘Marianne Vos kan een potje sturen. Holy moly.’

Thijs Zonneveld
@thijszonneveld

Dat Marianne Vos in ouderwetse vorm steekt, bewijst ze in de tweede etappe in Viù. Vos wint de rit door ongenadig hard te versnellen in de laatste honderden meters waarbij ze de bochten perfect aansnijdt.

‘When you can’t really believe what just happened in the last couple of meters… Second stage win @girorosacycling in another tricky uphill finish. Felt happy, but sorry for Lucy Kennedy at the same time passing.’

Marianne Vos
@marianne_vos

Ook de derde etappe zorgt voor een zinderende finale. Lucy Kennedy kijkt twee keer om, en steekt haar hand al in de lucht. Maar met een imposante krachtsinspanning weet Marianne Vos Kennedy nog net te verslaan op de meet.

Lesson most definitely learnt: always sprint beyond the line and never celebrate early. It hurts to come so close to my first #WWT win at #girorosa today, but I can be very happy with my form and how @MitcheltonSCOTT executed our plan perfectly (until 3m to go)

Lucy Kennedy
@lucyjkenn

Lucy Kennedy heeft duidelijk haar les geleerd na de nachtmerrie op de finishlijn in Piedicavallo.

‘Attack from the bottom Cancano climb. Normally I enjoy this climb, today was 11 km all out sufferfest. Thanks for cheering! So many times I heard my name, was awesome.’

Annemiek van Vleuten
@AvVleuten

Van Vleuten demonstreert haar macht in de vijfde etappe, wanneer ze aan de voet van de Cancano haar opponenten gedag zegt en niet meer omkijkt. Niet alleen wint ze de etappe, ook pakt ze stevig de leiding in het algemeen klassement.

‘Her rivals call her an alien but those who know her call her the best female cyclist in the world.’

Christopher Juul-Jensen
@MicheltonSCOTT

Trainingsmaatje Christopher Juul-Jensen kent de klasse van Annemiek van Vleuten. De tweet van Juul-Jensen komt nadat concurrente Elisa Longo Borghini de prestatie van Van Vleuten na de vijfde etappe gekscherend buitenaards heeft genoemd.

‘Ahhhhhh!!!!!!!! Can not believe this! Thank you SO MUCH to everyone at @BiglaTeam and especially @DarthLeah who killed herself for me today and still came 2nd.’

Lizzy Banks
@ElizzyBanks

De Engelse Lizzy Banks is vol ongeloof na haar winst in de achtste etappe. Voor de 28-jarige renster is het haar eerste professionele zege ooit. Bijzonder detail: de Britse begon pas in 2015 met wielrennen!

Het staat 1-1 in de laatste kilometer aankomsten tussen Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. La Course vorig jaar en deze aankomst in Giro zijn prachtige ontknopingen.

Raymond Kerckhoffs
@raykerckhoffs

Anna van der Breggen wint de één-na-laatste etappe van de Giro Rosa, door in een rechtstreeks duel Annemiek van Vleuten te verslaan. Een finale die doet denken aan La Course van afgelopen jaar. Met het kleine verschil dat Van der Breggen deze keer aan het langste eind trekt.

Today’s stage victory marks @marianne_vos’ 25th win in the @girorosaiccrea! Did she dare to dream of this?

CCC-LIV-Team
@CCCLivTeam

Marianne Vos van het CCC-Liv Team maakt het Nederlandse feest compleet in Udine, als ze ook de laatste etappe op haar naam schrijft. Met haar vier zeges in deze ronde komt Vos op een totaal van vijfentwintig etappezeges in de Giro Rosa.

Een maniakale voorbereiding betaalt zich dubbel en dwars uit. Simpelweg de sterkste en een meer dan verdiende eindwinnares. #UCIWWT #GiroRosa

Tim de Vries
@TimFietst

Van Vleuten verpulvert deze ronde haar concurrentie. De sleutel tot dit succes zou wel eens kunnen liggen in haar mentale hardheid, gevormd door zware tegenslagen, en door haar ongekende beroepsernst. Want de Wageningse werkt tijdens het seizoen heel wat trainingsstages op hoogte af.

Celebration dinner! @MitcheltonSCOTT @GiroRosaIccrea And also ‘proost’ to @darylimpey !!! What a day for our team!

Annemiek van Vleuten
@AvVleuten

De buit is binnen! Annemiek van Vleuten wint de Giro Rosa voor de tweede keer op rij. Het feest kan niet mooier zijn voor Mitchelton-Scott, als Daryl Impey ook nog eens de etappezege pakt in de Tour de France.

Foto: YouTube / Mitchelton-Scott