7 gekke gewoonten van een wielrenner

7 gekke gewoonten van een wielrenner

wielrenners

Natuurlijk moet je niet denken in stereotypen. Maar dat veel wielrenners er een aantal gekke gewoonten op na houden, daar kun je eigenlijk niet omheen. Niks om je ongerust over te maken trouwens, ook al beweren je vrienden misschien het tegendeel… 

Een flink eind gaan fietsen, omdat je spierpijn hebt

Even een uurtje of wat gaan fietsen, omdat je zere benen hebt. Uitfietsen noemt een wielrenner dat natuurlijk, maar je behoefte om het tempo op te voeren is helaas niet altijd te bedwingen. Ach ja, je moet maar denken: rust roest, en echt uitrusten kan altijd nog een dagje later.

Je lijntjes koesteren

Heel wat mensen willen zomers koste wat het kost die vervelende lijntjes van de zon voorkomen. En sommigen zijn daar zelfs behoorlijk druk mee. Die ijver hebben wielrenners ook, maar gek genoeg compleet de andere kant op vaak. Want geef maar toe, ben jij ook zo iemand die checkt of de randen van je korte broek precies weer op de juiste plek zitten voor je vertrekt, zodat de zon zijn werk kan doen?

Het eerst aan je fiets denken na een flinke valpartij

‘Vallen hoort erbij’ is het motto onder fanatieke wielrenners. Of je daar ook zo over denkt is natuurlijk maar de vraag. Maar wat pas echt vreemd is, is dat je als eerste aan je fiets denkt wanneer je hard onderuit bent gegaan. En pas in tweede instantie de schade opneemt bij jezelf.

Er van balen dat je wordt ingehaald (ook al is het een e-bike)

Ja je weet het. Je moet niet naar een ander kijken, en je doet het voor jezelf. Toch vinden de meeste wielrenners het maar lastig, wanneer een andere fietser hen inhaalt. Zelfs wanneer het een niet al te fitte persoon is op een e-bike. Je kunt er waarschijnlijk niks aan doen dat er dan even kortsluiting plaatsvindt in de bovenkamer…

Waar jij een fiets van koopt, daar kopen anderen een auto van

Op een fiets moet je niet bezuinigen. Tenminste, daar zullen de meeste wielrenners het over eens zijn. Maar dat je ook een hele leuke auto had kunnen kopen voor dat geld, is wel een beetje gek. Voor buitenstaanders dan… 

Een zonnebril dragen als het bewolkt is

In de schemering, als er noodweer op komst is, en op de meest grijze dag in januari draag jij net als de meeste wielrenners waarschijnlijk nog een zonnebril. Natuurlijk kun je hem ruilen voor een versie met niet-getinte glazen, maar doorgaans schiet dat er vaak bij in. Soms vergeet je zelfs dat je überhaupt een zonnebril draagt.

Een fiets in je huis parkeren

Staat er bij jou een fiets in de woonkamer? Dan is dat voor jou natuurlijk de gewoonste zaak van de wereld, maar voor niet-wielrenners nog steeds een bijzonder gezicht. Trek je er niks van aan, en parkeer hem gerust waar jij dat wil. Zolang je geen ruzie krijgt met huisgenoten natuurlijk. Wat dacht je van een mooi plekje aan de muur?

Foto: Hannes Glockl