Fondo is de nieuwe trainingsapp van de KNWU

Fondo is de nieuwe trainingsapp van de KNWU

Fondo, de trainingsapp van de KNWU
Fondo, de nieuwe trainingsapp van de KNWU.

Wil je een bijzondere prestatie neerzetten, maar weet je nog niet zo goed hoe je dat doel gaat bereiken? Of wil je graag gerichter trainen om beter te worden? Dan is Fondo, de nieuwe trainingsapp van de KNWU, misschien wel iets voor jou. Deze maand lanceerde de bond de bètaversie van de app, die je tot het eind van het jaar gratis kunt gebruiken.

Volgens de KNWU telt ons land zo’n 400.000 prestatiegerichte wielrenners. Het grootste deel daarvan is niet aangesloten bij een vereniging, en daarom op zichzelf aangewezen als het aankomt op training. Een personal coach is vaak te hoog gegrepen, en de trainingsschema’s uit een boekje zijn dikwijls te algemeen.

Coach

Om daar iets aan te doen lanceert de KNWU de Fondo-app. In de app kun je aan de hand van gerichte doelen, een trainingsschema kiezen op basis van de hoeveelheid tijd die je hebt. Heb je tussentijds vragen over je training, of ben je op zoek naar last minute tips, dan kun je in de app een coach van de KNWU contacten.

Wanneer je geen specifiek doel voor ogen hebt, dan biedt de Fondo-app algemene trainingsschema’s die je kunt volgen, zoals ‘De Kopman’ en ‘De Klimgeit’ of ‘De Sprinter’.

Fondo, de trainingsapp van de KNWU

Na de training geef je in de app aan hoe een training verliep. Daarnaast lees je in de app handige tips. Onder andere over de uitvoer van trainingen, en over voeding.

Fondo is ontwikkeld door de talent-coaches van de KNWU en de app zal het komende jaar verbeteringen krijgen dankzij de feedback van gebruikers.

Benodigdheden

Met Fondo train je op basis van je hartslag. Je hartslag is namelijk een goede indicatie van de intensiteit van een training. Wil je dus met Fondo aan de slag gaan, dan heb je naast de app een hartslagmeter nodig. Maar ook een fietscomputer, en optioneel een cadansmeter voor je trapfrequentie.

Eerste indruk

Fondo, de trainingsapp van de KNWU

De interface oogt fraai en gebruiksvriendelijk. De informatie is helder en beknopt, en daardoor makkelijk te behappen. De app bestaat verder uit overzichtelijke tabellen en figuren. Al met al maakt Fondo dus een prima eerste indruk en lijkt de app een prima tool wanneer je op zoek bent naar concrete en persoonlijke trainingsschema’s. 

De app is er voor iOS en Android. Meer informatie over Fondo lees je op deze website van de KWNU. Daar kun je ook de app ook downloaden.

Join the discussion